Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχέδιο ψηφίσματος Σαρλή - Καλούδη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Χρύσανθος Σαρλής
11 Μαρτίου 2022 / 10:42

Σχέδιο ψηφίσματος κατά του πολέμου κατέθεσαν οι παρατάξεις «Κερκυραϊκή Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Χρύσανθο Σαρλή και «Πρώτα η Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Καλούδη

Το σχέδιο κατατέθηκε στην συνεδρίαση της  2-3-2022, ωστόσο ήταν μεταξύ των θεμάτων που αναβλήθηκαν για επόμενη συνεδρίαση.

Το ψήφισμα: 

Είμαστε  υπέρ της ειρήνης και ΚΑΤΑ  του πολέμου. Είμαστε αλληλέγγυοι στη προστασία των ανθρώπινων ζωών  και στο οικουμενικό δικαίωμα για αυτοδιάθεση των λαών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας αποδοκιμάζει την εισβολή της Ρωσσίας στην Ουκρανία, την κλιμάκωση και επέκταση με οιονδήποτε τρόπο του πολέμου.

Οι διαφορές μεταξύ των κρατών πρέπει να λύνονται με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και όχι με βάση το δίκαιο των ισχυροτέρων. Η αρχή αυτή να ισχύει διαχρονικά και όχι αλλά καρτ.

Δεν ξεχνάμε τη τουρκική εισβολή το 1974 στη Κύπρο και την επί 48 χρόνια τουρκική κατοχή του 40% του ανεξάρτητου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μία παράνομη εισβολή και κατοχή για την οποία δεν επιβλήθηκαν ουσιαστικές κυρώσεις στην εισβολέα Τουρκία.

Δεν ξεχνάμε το δικαίωμα του Κουρδικού Λαού (αριθμεί 18 εκ.) στην αυτοδιάθεση και την απαγόρευση του δικαιώματός του να εκφράζεται πολιτικά και δημοκρατικά.
 
Η κυβέρνηση της χώρας μας ενεπλάκη αδικαιολόγητα στη πολεμική σύρραξη με την αποστολή πολεμικού υλικού παραχωρώντας έτσι στο μέλλον το δικαίωμα για ανάλογες συνέπειες συνέπειες σε βάρος του Κυπριακού Λαού και του Ελληνικού Λαού.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα κάθε πολεμικό υλικό και να απέχει από κάθε πολεμική εμπλοκή και να ζητήσει την ενεργοποίηση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου East Med. Όποιος ξεχνά την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να τη ξαναζήσει.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ                                            ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΑΛΟΥΔΗΣ                                         ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ  ΣΑΡΛΗΣ