Δευτέρα 03.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία & Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά
27 Απριλίου 2016 / 15:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την Κυριακή 8η Μαίου, στις 10:00 το πρωί:

«Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από το ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο για το 8ωρο, για καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες δουλειάς.ήμερα, αυτές οι διεκδικήσεις προβάλλουν πιο επίκαιρες από ποτέ, την ώρα που όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις συναινούν στην όξυνση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ενώ παράλληλα, τούτη τη φορά η εργατική πρωτομαγιά τιμάται σε μία κυριακάτικη μέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, βάσει των μνημονιακών επιταγών που προωθούν πάντοτε την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Μέσα στον κυκεώνα των επιθέσεων, η κοινωνική ασφάλιση και τα λαϊκά εισοδήματα απειλούνται για πολλοστή φορά από νομοσχέδια - λαιμητόμους ενώ η νέα μείωση των συντάξεων και των παροχών υγείας και πρόνοιας, ανοίγουν δρόμους κερδοφορίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στους κλάδους αυτούς. Ανοίγουν νέο κύκλο της επίθεσης, που είναι διαρκής. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, είναι οι επόμενοι σχεδιασμοί.
Όπως με πικρό τρόπο έχουμε μάθει, τα μέτρα αυτα δεν θα είναι τα τελευταία, εκτός κι αν επιτέλους τα σταματήσουμε εμείς. Η επίκαιρη σήμερα ιστορία μας δίδαξε ότι η συλλογική αντίδραση, ο ενωτικός αγώνας και το αδιάσπαστο μέτωπο εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορεί να διαθέσει ο λαός. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων, με συνδικαλιστικές ελευθερίες, συλλογική εκπροσώπηση και προστασία της μισθωτής εργασίας, χωρίς τείχη και διαχωρισμούς. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερες θέσεις μόνιμης εργασίας και μεγαλύτερη προστασία των δικαιωμάτων και των απολαβών των συνταξιούχων.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, δίνουμε το παρόν στην απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την Κυριακή 8η Μαίου, στις 10:00 το πρωί».