Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλαλητήριο για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου (photos)

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
15 Ιουνίου 2023 / 20:38
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Αυτό το έγκλημα, είναι έγκλημα του ιμπεριαλισμού, είναι έγκλημα του καπιταλισμού, είναι έγκλημα της λογικής «τα πάντα για τα κέρδη και οι ζωές των ανθρώπων κάτω από αυτά»"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης 15/06 συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Στην συγκέντρωση συμμετείχε, μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Κερκυραϊκός Συνασπισμός Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλες οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης δήλωσε: «Κινητοποιούμαστε σήμερα, σε όλη τη χώρα, στα συνδικάτα, για να εκφράσουμε την αντίστασή μας σε ένα νέο έγκλημα του ιμπεριαλισμού. Υπάρχει ένας κύκλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλη αυτήν τη κατάσταση και αυτού του είδους τα εγκλήματα.  Είναι αυτοί οι οποίοι ξεριζώνουν τους λαούς από τον τόπο τους για να τους κλέψουν τον πλούτο τους, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κτλ. Είναι οι ίδιοι που τους μεταφέρουν με τα δουλεμπορικά τους και τους πετούν στη θάλασσα, αφού τους έχουν πάρει όλες τις οικονομίες μιας ζωής. Είναι οι ίδιοι τελικά, οι οποίοι θα τους χρησιμοποιήσουν ως φτηνά εργατικά χέρια, όσους καταφέρουν και γλυτώσουν από τον πνιγμό και έρθουν στις χώρες του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου. Αυτό το έγκλημα, είναι έγκλημα του ιμπεριαλισμού, είναι έγκλημα του καπιταλισμού, είναι έγκλημα της λογικής "τα πάντα για τα κέρδη και οι ζωές των ανθρώπων κάτω από αυτά". Ο λαός πρέπει να αντισταθεί, η εργατική τάξη πρέπει να αντισταθεί και να χτυπήσει στη ρίζα του προβλήματος και όχι ένα-ένα τα προβλήματα όπως συμβαίνουν».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.