Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Astor Piazzolla & Μάνος Χατζιδάκις «ενός λεπτού σιγή»

Ma Cocotte
26 Απριλίου 2016 / 11:12

Τετάρτη 4 Μαΐου, ώρα 21:00, Ma Cocotte, Κανόνι, Κέρκυρα

Την Τετάρτη 4 Μαΐου, ξεκινά ο κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ma Cocotte με μια συναυλία που αναμένεται να συγκινήσει το φιλόμουσο κοινό της Κέρκυρας και όχι μόνο.

Ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα που αποτελείται από την Κερκυραία αστρονόμο και μουσικό, Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι, την καταξιωμένη πανεπιστημιακό και σολίστ του ακορντεόν, Αναστασία Γεωργάκη και τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο στο πιάνο, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την μουσική του Astor Piazzolla και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, στην παράσταση με τίτλο «ενός λεπτού σιγή».

Ο Αργεντινός συνθέτης τάγκο συνομιλεί μουσικά με τον Έλληνα συνθέτη, μέσω της ευαισθησίας, του λυρισμού και της δυναμικότητας που τους χαρακτηρίζουν, αγγίζοντας την «σκοτεινή μας ρίζα της κραυγής» αλλά και τον έρωτα που πάντα στέκεται σαν αντίβαρο στον θάνατο.

Ο τίτλος της βραδιάς είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, που έχει μελοποιηθεί από τον Μάνο Χατζιδακι.

"Πιστεύω πως η τέχνη του τραγουδιού αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα, γιατί το τραγούδι μας ενώνει μέσα σ’ ένα μύθο κοινό. Κι όπως στο χορό ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας για να ακολουθήσουμε ίδιες ρυθμικές κινήσεις έτσι και στο τραγούδι ενώνουμε τις ψυχές μας για να ακολουθήσουμε μαζί τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις." (Μάνος Χατζιδάκις)

Τραγούδι: Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού
Ακορντεόν: Αναστασία Γεωργάκη
Πιάνο: Νίκος Πλάτανος