Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Μίτος Της Κλειώς - Συναυλία Άρπας Με Την Clio K

Ma Cocotte
15 Ιουνίου 2016 / 10:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διεθνώς αναγνωρισμένη αρπίστρια Κλειώ Καραμπελιά (Clio K) παρουσιάζει τον πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Ariadne”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία InRealTime Records, σε μια αποκλειστική εμφάνιση στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στην φιλόξενη βεράντα του Ma Cocotte στο Κανόνι.

“Η Ariadne είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ αυτής της κοσμοπολίτισας μουσικού και παρουσιάζει τη δική της μοναδική προσέγγιση στην άρπα. Οι συνθέσεις της συνδυάζουν μια γκάμα ακουστικών τοπίων, από τον κλασσικό ιμπρεσιονισμό μέχρι την Ινδική μουσική με μοντέρνους up tempo ρυθμούς.

Σαν μια μουσική Οδύσσεια η Ariadne ταξιδεύει με το νήμα της τόσο στον ενδότερο όσο και στον εξωτερικό της κόσμο: διασχίζει θάλασσες, πειραματίζεται με το νέο και το διαφορετικό όπως ακριβώς και ο ομώνυμος μυθολογικός χαρακτήρας ενσωματώνοντας ακούσματα διαφόρων παραδόσεων και τρόπους παιξίματος άλλων παραδοσιακών οργάνων όπως το σαντούρι, το κανονάκι ή την αφρικάνικη κόρα.”
'lifebeat.gr

“Με την Ariadne, η κλασσική άρπα επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στις σύγχρονες μουσικές τάσεις παρουσιάζοντας ένα ήχο και ύφος εντελώς διαφορετικό. Στο σταυροδρόμι της free jazz, της σύγχρονης μουσικής και της ανατολίτικης μουσικής παράδοσης, ενσωματώνει όλες τις επιρροές της σε ένα ταξίδι από μελωδίες και ρυθμούς, αναμνήσεις και συναισθήματα.”
left.gr

Η Clio K γεννήθηκε στο Παρίσι από Έλληνες γονείς, σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα όπου καλλιεργείται μέσα της η αγάπη για τις τέχνες, τον αρχαίο πολιτισμό και τα τραγούδια της Μεσογείου και της Ανατολής. Αργότερα οι σπουδές της στην Εθνομουσικολογία την ώθησαν στην εκμάθηση του τούρκικου σάζι με τον Talip Ozkan.

Έζησε για κάποια χρόνια στην Ινδία, όπου εστίασε στην Ινδική μελωδία και τα ρυθμικά της συστήματα. Έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής σε Γαλλία, Ινδία και Ευρώπη με διάφορους μουσικούς από την παγκόσμια μουσική σκηνή, μεταξύ άλλων τους Talvin Singh, Magic Malik, Sivamani.

Στην Κέρκυρα εμφανίζεται για δεύτερη φορά τιμόντας μας με την παρουσία της, ύστερα από θερμή παράκληση της ομάδας παραγωγής του Ma Cocotte.

Ώρα έναρξης 22:00
Γενική είσοδος: 8 ευρώ (στο εισιτήριο συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί)
Είσοδος για φοιτητές/τριες και άνεργους/ες: 5 ευρώ (+ μπύρα-κρασί)