Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρίνεται ο δασικός χαρακτήρας του Ναυτικού Οχυρού του Αγ. Στεφάνου

Ερημίτης
15 Μαρτίου 2017 / 12:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδικάστηκε χθες πρωτοβάθμια η ένσταση του Συλλόγου του Ερημίτη, κατά της απόφασης της Διεύθυνσης Δασών

για τον μη δασικό χαρακτήρα του Ναυτικού Οχυρού του Αγίου Στεφάνου, μιας έκτασης 13 στρεμμάτων, που περιλαμβάνεται στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας NCH Capital. Υπενθυμίζεται ότι η έκταση είχε δασικό χρακτήρα πριν το 1964 που εγκαταστάθηκε το Ναυτικό Φυλάκιο, εφόσον όμως η έκταση αποψιλώθηκε από το στρατό, κρίθηκε πλέον ως μη δασική. 

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του συλλόγου του Ερημίτη, ζητήθηκε αναβολή ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο συνολό της στην Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ωστόσο η τριμελής επιτροπή ενστάσεων του Δασαρχείου έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής.
Ο Σύλλογος «Ερημίτης Πλους» πραγματοποίησε ταυτόχρονα συγκέντρωση έξω από τη Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας στις Αλυκές Ποταμού. Εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους, ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μαρίνα Ράπτη, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μπούκας κ.α. 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους δήλωσε:

 


Το παρών έδωσε και ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης