Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομοφοβική «σάτιρα» στο Καρναβάλι των Μωραϊτίκων

Μωραΐτικα
11 Μαρτίου 2024 / 10:40
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Έκαψαν ως Καρνάβαλο το ομοίωμα του Στ. Κασσελάκη, ντυμένου με γυναικεία ρούχα...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να διακωμωδήσουν έναν πολιτικό για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό - και όχι τις πολιτικές πρακτικές του- επέλεξαν οι διοργανωτές του Καρναβαλιού στα Μωραΐτικα, ντύνοντας και στο τέλος καίγοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως "Βασιλιά Καρνάβαλο".

Το ομοίωμά του με όνομα «Καρναβολάκης» είχε ξεκάθαρες σεξουαλικές αναφορές: Η φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη βαμμένη με κόκκινο κραγιόν και κόκινα φρύδια, ροζ μακριά περούκα, γυναικείο εσώρουχο και αυτοσχέδιες «κατασκευές» που παρέπεμπαν σε ανδρικό μόριο. 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά, που απέκτησαν έτσι, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους, το βίωμα και το αρνητικό πρότυπο της ρατσιστικής συμπεριφοράς, "υπόγειο" δηλητήριο στην παιδική ψυχή. "Σπόρο" για τη νέα γενιά που ίσως μετά από μία δεκαετία να μπορεί να ισχυριστεί ότι, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έτσι κορόιδευαν τους ομοφυλόφιλους... (κι ας είναι ο γιός τους, ο φίλος τους ή ο αδελφός τους).

Αν και στις Απόκριες συνηθίζεται η καυστική σάτιρα της επικαιρότητας, ωστόσο ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης, αποτελεί αναμφιβήτητα μια ανοίκεια προσβολή ανθρώπινου δικαιώματος και καταδεικνύει τις βαθιές ρίζες του προβλήματος στην ελληνική κοινωνία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.