Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Το καρναβάλι της ντροπής στα Μωραΐτικα

Μωραΐτικα
12 Μαρτίου 2024 / 09:30

«Κυρίως πρέπει να απολογηθούν στα παιδιά, πολλά από τα οποία μπορεί να βασανίζονται με την ταυτότητα τους. Ας μην είναι βέβαιοι όσοι από τους γονείς συναίνεσαν σ’ αυτή τη «σάτιρα» ότι το ζήτημα δεν τους αφορά»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημόσια συγγνώμη από τους διοργανωτές του καρναβαλιού στα Μαραΐτικα ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:

Σκοταδισμός, ομοφοβία, ρητορική μίσους και διαιώνιση αναχρονιστικών στερεοτύπων, μιας φασίζουσας νοοτροπίας, που θέτει αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αυτά επικράτησαν, στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στα Μωραΐτικα Κέρκυρας, με στόχο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και όχι τις πολιτικές του επιλογές.

Απόλυτα καταδικαστέο, απόλυτα αποκρουστικό θέαμα! Είναι ανησυχητικό ότι στην επιλογή της αήθους αυτής προσωπικής επίθεσης συμμετείχαν πολιτιστικά σωματεία, οικογένειες με παιδιά, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε επίσης: Ομοφοβική «σάτιρα» στο Καρναβάλι των Μωραϊτίκων

Θα περίμενε κανείς, μετά τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία προκύπτουν από το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνεται από τις γνωστές πηγές, να αναλογιστούν τι σημαίνουν και πού οδηγούν η γελοιοποίηση και η διασπορά μίσους και να ακυρώσουν την περιφορά του Καρνάβαλου-καρικατούρα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη. Διότι σε τι άλλο εκτός από μίσος και ρατσιστική βία ωθούν η χυδαία απεικόνισή του και το σύνθημα «Εμείς καίμε Κασσελάκη»;

Καλοδεχούμενη η άμεση απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων την επιλογή των διοργανωτών για το Καρναβάλι στα Μωραΐτικα και καταδικάζει κάθε ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο Στ. Κασσελάκης, ανοικτός με τoν προσωπικό του σεξουαλικό προσανατολισμό, έχει συμβάλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ένα κοινωνικό πρόβλημα που βασανίζει μεγάλο αριθμό οικογενειών.

Είμαστε πάντα αντίθετοι στην αναφορά σε προσωπικά δεδομένα των πολιτικών προσώπων, που δεν έχουν να κάνουν με τις πολιτικές τους επιλογές, σε όποιο πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν και ζητάμε από τους διοργανωτές να αναλάβουν την ευθύνη και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Κυρίως όμως να απολογηθούν στα παιδιά, πολλά από τα οποία μπορεί να βασανίζονται με την ταυτότητα τους. Ας μην είναι βέβαιοι όσοι από τους γονείς συναίνεσαν σ’ αυτή τη «σάτιρα» ότι το ζήτημα δεν τους αφορά.

Ζητάμε από όλους, όσοι αντιλαμβάνονται την επικίνδυνη ατραπό στην οποία οδηγείται η κοινωνία μας, να εκφράσουν δημόσια την απερίφραστη καταδίκη τους για το Καρναβάλι της ντροπής. Λέμε για άλλη μια φορά όχι στην καταβύθιση της κοινωνίας μας στο σκοταδισμό.