Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ενημέρωσης με τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
07 Μαρτίου 2024 / 16:55
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις υπηρεσίες, τα προγράμματα, τις συνεργασίες και τις δράσεις της «Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κέρκυρας κ. Αλέξανδρου Δήμου, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού κ. Θεόδωρου Κοντζιάλη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας & Παιδείας της Π.Ι.Ν κ. Γιάννη Ζήκου, με τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας κ. Γεώργιο Κούτα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις υπηρεσίες, τα προγράμματα, τις συνεργασίες και τις δράσεις της «Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας», η οποία μέσω των εξειδικευμένων συνεργατών και του έμπειρου επιστημονικού δυναμικού της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υγείας με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής, ενώ ταυτόχρονα προσανατολίζεται στην κατεύθυνση ένταξης των υπηρεσιών της σε εθνικά προγράμματα, ώστε η προσβασιμότητα στις υπηρεσίες της να καθίσταται αδιάκριτη και ο στόχος της να διευκολύνεται μέσω του κοινωνικού βηματισμού.

Εκτενής αναφορά έγινε στη λειτουργία Μονάδας Κοινωνικής Αποκατάστασης - Οικοτροφείο, η οποία διέπεται από θεραπευτικούς στόχους, εδρεύει στην Κέρκυρα και αποτελεί στεγαστικού τύπου δομή για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου, δυναμικότητας 25 ωφελούμενων. Η μονάδα είναι στελεχωμένη με ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, καλύπτοντας πρωτίστως τη νοσηλευτική φροντίδα και μέριμνα των ωφελούμενων καθώς και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον και τους φροντιστές τους.

Η συνάντηση υπήρξε γόνιμη και εποικοδομητική, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκε η προοπτική συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας  με την περιφέρεια Ι.Νήσων.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.