Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αλ. Δήμου με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
01 Μαρτίου 2024 / 14:07

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων Αναστάσιος Καρατζάς, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών και στη λήψη των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Αλέξανδρος Δήμου δέχθηκε την Πέμπτη 29/02 στο γραφείο του τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο  Αναστάσιο Καρατζά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν. κ. Γεώργιος Ναούμ.

Στην διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό των δράσεων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τονίστηκε ότι προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη, η ασφάλεια και η περιουσία των πολιτών. Έγινε αναφορά στις Πράξεις «Τηλέμαχος» και «Λαέρτης», μέσω των οποίων η Περιφέρεια είναι σε θέση να ενισχύσει τις δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να συνδράμει στη διαχείριση εκτάκτων γεγονότων και καταστάσεων.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων Αναστάσιος Καρατζάς, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών και στη λήψη των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη, τονίστηκε ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ανέφερε ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην αντιμετώπιση των πολλών ακραίων και αιφνίδιων γεγονότων, όπως φωτιές, πλημμύρες κ.ά. συνεπεία και της κλιματικής κρίσης.

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ