Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση για τις λύσεις ρύθμισης οφειλών στην ημερίδα του Επιμελητηρίου

Επιμελητήριο Κέρκυρας
14 Φεβρουαρίου 2024 / 14:57

Η Γ.Γ. Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση παρουσίασε τις διαθέσιμες επιλογές ρύθμισης οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας για επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024 η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΓΓΧΤΔΙΧ) με θέμα «Εργαλεία ρύθμισης οφειλών - Εξωδικαστικός μηχανισμός» στην αίθουσα εκδηλώσεων του CORFU PALACE.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση παρουσίασε τις διαθέσιμες επιλογές ρύθμισης οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας για τους επαγγελματίες και τα φυσικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τη λειτουργία του και τις παρεχόμενες λύσεις καθώς και την εξυγίανση των επιχειρήσεων με συναίνεση πιστωτών και δικαστική επικύρωση.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του πλαισίου πτώχευσης με ρευστοποίηση περιουσίας και της διαδικασίας απαλλαγής οφειλών και 2ης ευκαιρίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Γενική Γραμματέας έδωσε απάντηση σε δεκάδες ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, δίνοντας μία πλήρη εικόνα των εργαλείων και της χρήσης τους.

Ο Α'  Αντιπρόεδρος Στέφανος Μέξας και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Σπάτουλας  του Επιμελητηρίου Κέρκυρας απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, όπως και σε αυτούς που παρακολουθούσαν την εκδήλωση εξ αποστάσεως, επεσήμαναν δε το ρόλο του Επιμελητηρίου ως συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού οργάνου της Πολιτείας και των μελών του, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκε και η εν λόγω ενημερωτική ημερίδα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης απαντήθηκε πλήθος ερωτημάτων των συμμετεχόντων και ακολουθήσε συζήτηση.