Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημερίδα ακαδημιών στίβου με 550 παιδιά στην Ηγουμενίτσα

Ημερίδα ακαδημιών στίβου
15 Ιουνίου 2023 / 17:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Πριν από λίγες μέρες έγιναν οι Ιόνιοι Αγώνες στη Λευκάδα με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Ιονίου και την Δυτική Ελλάδα,

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Πριν από λίγες μέρες έγιναν οι Ιόνιοι Αγώνες στη Λευκάδα με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Ιονίου και την Δυτική Ελλάδα, αμέσως μετά τα Γιτάνεια στην Ηγουμενίτσα και την περασμένη Κυριακή έγιναν αγώνες ακαδημιών στην Ηγουμενίτσα με συμμετοχή 550 παιδιών (όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ).

 

Το δελτίο τύπου του ΣΕΓΑΣ

 

Ο ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας διοργάνωσε την Κυριακή 11 Ιουνίου αγώνες Ακαδημιών στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Οι αγώνες ήταν σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τον Δήμο Ηγουμενίτσα, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

Στους αγώνες συμμετείχαν 550 συνολικά αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Κ12, Κ14 και στις μικρότερες κατηγορίες νήπια και Κ10. Οι μικροί αθλητές κατέκλυσαν το στάδιο από τα συνολικά 25 σωματεία που συμμετείχαν στους αγώνες από πολλά μέρη της Ελλάδας.

 

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην κωμόπολη (4.200 κάτοικοι) της Ελευθερούπολης στην Καβάλα θα γίνουν Πανελλήνιοι αγώνες Κ16 που θα συμμετάσχουν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από όλη την Βόρεια Ελλάδα και φυσικά από τις ομάδες του νησιού μας, παιδιά που έχουν πετύχει τα όρια στους διασυλλογικούς.

Χαίρεσαι πραγματικά να βλέπεις εκατοντάδες παιδιά στο στίβο, χαίρεσαι πραγματικά να γνωρίζεις ότι σε κωμοπόλεις (Ελευθερούπολη), ή σε μικρές πόλεις (Ηγουμενίτσα, Λευκάδα) υπάρχουν στάδια που έχουν δυνατότητα να φιλοξενούν τόσο πολυπληθείς αγώνες. Χαίρεσαι όταν απέναντί σου στην Ηγουμενίτσα ο στίβος έκανε μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια επειδή έχει τις εγκαταστάσεις, με τον ΓΣ Πρωτέα να είναι στις κορυφαίες ομάδες στη ΒΔ Ελλάδα και μετά τον ΑΓΣΙ στις μικρές ηλικίες συναγωνίζεται για τη 2η θέση τον ΓΣ Κέρκυρας 2018.

Από την άλλη μελαγχολείς όταν βλέπεις ότι στο νησί σου, την Κέρκυρα, δεν υπάρχει τίποτε. Από ένα κατεστραμμένο ταρτάν, ως την έλλειψη στοιχειωδών οργάνων για να κάνουν προπονήσεις τα παιδιά, μέχρι και τη δυνατότητα να έχουν χώρο προπόνησης, αφού για ανεξήγητους λόγους, σφράγισαν το στάδιο. Πόσες δεκαετίες πίσω είναι οι εγκαταστάσεις του νησιού μας, όλοι το βλέπουμε. Και σε απογοητεύει η συμπεριφορά των αρμοδίων που ΔΕΝ έχουν κάνει ούτε ένα σημαντικό έργο, αλλά θέλουν να προβάλλονται επειδή π.χ. μεσολάβησαν και άλλαξαν στο ΕΑΚΚ κάποιες λάμπες ή έβαψαν 2 δανικά κοντέινερ έπρεπε εδώ και δυο μήνες να ήταν σε χρήση. Μάλιστα υπερηφανεύονται ότι ξεκινούν πολλά και μεγάλα αθλητικά έργα και όλοι το ξέρουμε ότι προεκλογικά ο καθένας ότι θέλει λέει και τάζει τον ουρανό με τα άστρα.

Έχουμε βαρεθεί τρεις, τέσσερις δεκαετίες τώρα τόσες πολλές ψεύτικες υποσχέσεις. Ιδιαίτερα όμως τα τελευταία χρόνια η αδιαφορία ξεπερνάει τα όρια της λογικής, ΟΥΤΕ ένα έργο σημαντικό δεν έχει γίνει για τα παιδιά και τη νεολαία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια