Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η Συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Λευκίμμης του ΚΚΕ

ΔΡΑΣΗ
11 Δεκεμβρίου 2023 / 10:36

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε το στέλεχος του ΚΚΕ Μαρία Αραπογιάννη

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. (Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Κέρκυρας) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, η ετήσια συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Λευκίμμης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη και του εορτασμού των 105 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Αραπογιάννη Μαρία,στέλεχος του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι σήμερα το Κόμμα και ο λαός μας βρίσκονται μπροστά σε σύνθετες και πυκνές εξελίξεις που μας θέτουν προ των ευθυνών μας για την οργάνωση της λαϊκής πάλης της αντίστασης και της αντεπίθεσης απέναντι στην βαρβαρότητα που ζούμε καθημερινά.  Οι λαοί βιώνουν ήδη τις συνέπειες των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των καπιταλιστικών αγορών και των σφαιρών επιρροής, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Έγινε αναφορά για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό, αναδεικνύοντας τη δύναμη της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης  που λάμπει τόσο στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Συνέχισε «…Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών επαγγελματιών. Όλα αυτά τα νομοσχέδια που έρχονται στην βουλή αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δις ευρώ του ταμείου ανάκαμψης που θα οδηγηθούν στις τράπεζες, τους εφοπλιστές, του μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, τους επιχειρηματίες στην ενέργεια…».  Τόνισε επίσης ότι όλα τα παραπάνω  μεταφράζονται στην περιοχή της Λευκίμμης αλλά και σε όλο το νησί με αμύθητα κέρδη για τους ξενοδόχους, τους εφοπλιστές και τους touroperators και με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς και εντατικοποίηση για τους πολλούς, για αυτούς που παράγουν τον πλούτο.

Τέλος έκλεισε «…υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις ο λαός μας να ζήσει καλύτερα, αρκεί να βγουν από την μέση όλοι αυτοί που αξιοποιούν την επιστήμη και την τεχνολογία μόνο για κερδίζουν πλούτη και εμείς  να ζούμε μέσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο Σοσιαλισμός είναι εφικτός με ισχυρό ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, οργανωτικά και πολιτικά. Επίσης και οικονομικά γιατί η αυτοτέλειά του Κόμματος είναι βασικός παράγοντας για να μπορεί να επιτελέσει σήμερα την ιστορική του αποστολή…»

 

ΦΩΤΟ Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Κέρκυρας