Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά η κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στις Αλυκές (video)

Κλειστό Γυμναστήριο
06 Δεκεμβρίου 2023 / 14:23

Θα διαθέτει μόνιμες κερκίδες 300 θέσεων και ενιαία αίθουσα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλά αγωνίσματα παρκέ και στίβου - Σε δύο χρόνια προβλέπεται η αποπεράτωση του έργου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκινά η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου-Προπονητηρίου στις Αλυκές Ποταμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Στο χώρο εγκαταστάθηκε η εργολήπτρια εταιρεία εκπρόσωποι της οποίας, παρουσία και του προέδρου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου Γρηγόρη Μάστορα, ανέφεραν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη μελέτη και τη σύμβαση.  

Η Δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου Κλειστού Προπονητηρίου-Γυμναστηρίου αναφέροντας:

«Είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη ύπαρξης σύγχρονων αθλητικών υποδομών στον τόπο μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που πετύχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας να προωθήσουμε την κατασκευή του μεγαλύτερου αθλητικού έργου που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Ξεπεράσαμε τις όποιες δυσκολίες, ωριμάσαμε και ολοκληρώσαμε τη μελέτη, πετύχαμε την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δημοπρατήσαμε και υπογράψαμε τη σχετική σύμβαση κατασκευής.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών με την τοποθέτηση της ταμπέλας του έργου.

Ευελπιστώ ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος και ότι σύντομα τα παιδιά του Κερκυραϊκού και των άλλων αθλητικών μας Σωματείων θα προπονούνται σε ένα σύγχρονο χώρο υπό τις αρμόζουσες πλέον συνθήκες όπου θα φιλοξενούνται και μεγάλες διοργανώσεις.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΓΣ Γρηγόρης Μάστορας ανέφερε ότι «μετά από 42 χρόνια διεκδικήσεων βλέπουμε να ξεκινά ένα έργο το οποίο προσμέναμε και το οποίο διεκδικήσαμε με αγώνα και με προσφορά, για τα παιδιά μας, για να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια κάτω από σύγχρονες προϋποθέσεις.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο και ευχαριστούμε και την κ. Δήμαρχο για τις προσπάθειές της για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Θα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία των εργασιών και εύχομαι πολύ σύντομα η Κέρκυρα να αποκτήσει επιτέλους την νέα αυτή αθλητική υποδομή που τόσο έχει ανάγκη.»

Στις σχετικές δηλώσεις οι οποίες έγιναν σήμερα στο χώρο που θα ανεγερθεί το νέο Κλειστό Γυμναστήριο – Προπονητήριο παρέστησαν εκτός της Δημάρχου Μ. Υδραίου ο εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας Αναστάσιος Άνθης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου Γρηγόριος Μάστορας, μέλη και στελέχη του ΚΓΣ και ο τεχνικός Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝ Βαγγέλης Μπαμίχας.

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο – Προπονητήριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο που βρίσκεται στις Αλυκές Ποταμού (Εμπορικό Κέντρο) το οποίο παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Σημειώνεται ότι το έργο κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου-Προπονητηρίου έχει προϋπολογισμό 5,2 εκ. ευρώ και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» μετά από πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο κεντρικός Δήμος.  

Τη σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία υπέγραψε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, παρουσία του τεχνικού συμβούλου της ΔΕΠΑΝ και του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.

Το νέο Κλειστό Προπονητήριο θα διαθέτει μόνιμες κερκίδες 300 θέσεων, ενιαία αίθουσα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλά αγωνίσματα παρκέ και στίβου, όπως μπάσκετ και βόλεϊ καθώς και προπονητήριο στίβου. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις πρασίνου και δημιουργία χώρου στάθμευσης.