Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για το κλειστό Γυμναστήριο του ΚΓΣ «Γεώργιος Ράλλης», στις Αλυκές (video)

Κλειστό Γυμναστήριο
03 Οκτωβρίου 2023 / 13:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 χρόνια και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά έργα στην Κέρκυρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά από 42 χρόνια αναμονής,  καθώς υπογράφηκε το πρωί της Τρίτης η σύμβαση για την κατασκευή του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου στις Αλυκές Ποταμού.

Η σύμβαση υπογράφηκε στο νέο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» του 1ου-2ου Γενικού Λυκείου από τη Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και τον ανάδοχο του έργου Αναστάσιο Άνθη , παρουσία του Προέδρου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου (ΚΓΣ) Γρηγόρη Μάστορα, εκπροσώπων αθλητικών σωματείων, της ΔΕΠΑΝ, των Αντιδημάρχων Ν. Καλόγερου και Π. Τζάννε και του Πρόεδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κ. Κωστάλη.

Το έργο, προϋπολογισμού 5.273.200 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 24 μήνες. Το Νέο Κλειστό Προπονητήριο, θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο του ΚΓΣ που βρίσκεται στις Αλυκές Ποταμού (Εμπορικό Κέντρο),  το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για τον σκοπό αυτό.

Αίτημα 42 ετών

Η συγκεκριμένη υποδομή αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα των αθλητικών συλλόγων και σωματείων, προκειμένου οι αθλητές να αποκτήσουν την κατάλληλη στέγη για τις προπονήσεις τους. Μεγάλο αγώνα κατέβαλλε εδώ και 42 χρόνια ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος, ο οποίος είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύνταξη των μελετών, τις απαραίτητες εγκρίσεις και ότι άλλο απαιτούνταν, ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Εις μάτην όμως αφού, όπως τόνισε ο κ. Μάστορας δεν υπήρξε ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δύσκολη διαδρομή

Κατά την υπογραφή της σύμβασης η κ. Υδραίου, έκανε λόγο για μια συγκινητική ημέρα, που ήταν το αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαδρομής για να φτάσουμε στο σήμερα. «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και προτεραιότητά μας, ο δήμος της Κέρκυρας  να έχει μια καλή, αξιόπιστη και ευρωπαϊκών προδιαγραφών  σύγχρονη αθλητική υποδομή. Η Κέρκυρα βγάζει πολλούς αθλητές, οι οποίοι διαπρέπουν. Είναι ντροπή αυτοί οι αθλητές να μην μπορούν να μείνουν στον τόπο τους, να αθληθούν, να προπονηθούν και να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας και να χάνουμε αυτά τα παιδιά από τα Κερκυραϊκά Σωματεία και να ψάχνουν να βρουν αλλού στέγη, επειδή δεν έχουμε υποδομές», ανέφερε η κ. Υδραίου.

Όπως τόνισε, η επίβλεψη και το ενδιαφέρον για το έργο από πλευράς δήμου θα είναι στενή, προκειμένου η Κέρκυρα να αποκτήσει την υποδομή αυτή που της λείπει.

Ο Πρόεδρος του Κ.Γ.Σ Γρηγόρης Μάστορας εξέφρασε την ικανοποίηση και την συγκίνησή του, καθώς μετά από 42 χρόνια προσπαθειών υλοποιείται ένα έργο που ήταν δίκαιο αίτημα του Συλλόγου. Όπως μάλιστα αποκάλυψε το κλειστό γυμναστήριο θα φέρει την ονομασία «Κλειστό Γυμναστήριο ΚΓΣ- Γεώργιος Ράλλης».

Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το κλειστό γυμναστήριο και προπονητήριο να παραδοθεί έγκαιρα και σωστά.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΓΣ μετέβησαν στις ανοιχτές εγκαταστάσεις του Κερκυραϊκού και καθαίρεσαν το πανό που είναι αναρτημένο εδώ και δεκαετίες για το στεγαστικό του Συλλόγου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.