Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άγνωστοι έκλεψαν τις μπαταρίες από τέσσερα απορριμματοφόρα του Δήμου Ν. Κέρκυρας

Απορριμματοφόρα
21 Nov 2023 / 11:48
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ με την αποκομιδή στην Νότια Κέρκυρα, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν πραγματοποιείται

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δολιοφθορές σε απορριμματοφόρα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας διαπιστώθηκαν σήμερα το πρωί.  Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Μπόγδος άγνωστοι έκλεψαν τις μπαταρίες από τέσσερα οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα μαζί με τον υπόλοιπο στόλο στο χώρο στάθμευσης στην Άνω Μεσογγή. Για το περιστατικό, όπως είπε, έχει γίνει καταγγελία στο Α.Τ. Μπενιτσών και κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο στόλος του Δήμου αποτελείται από εφτά απορριμματοφόρα, ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή, τα τέσσερα οχήματα αναγκαστικά παραμένουν ακινητοποιημένα. Ωστόσο αναζητούνται λύσεις ώστε σε περίπτωση που ξεκινήσει η αποκομιδή, να μπορέσουν να βγουν και πάλι στο δρόμο.

Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ με την αποκομιδή στην Νότια Κέρκυρα, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν πραγματοποιείται. Ομάδες κατοίκων περιφρουρούν την οδό πρόσβασης προς την εγκατάσταση του κινητού ΣΜΑ και αποτρέπουν την προσέγγιση των απορριμματοφόρων, καθώς αντιτίθενται στην έναρξη λειτουργίας του,  φοβούμενοι πως θα υποβαθμίσει την περιοχή τους.

Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν στους δρόμους πάνω από 300 τόνοι σκουπιδιών σε όλο το Δήμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.