Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Αναζητείται 33χρονος για υπόθεση ληστείας

ΚΛΟΠΗ
02 Φεβρουαρίου 2024 / 11:41
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορείται για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής μοτοσυκλέτας, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας 33χρονος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων. Ο άνδρας, αναζητείται ως δράστης ληστείας, που έγινε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30/01 σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Συγκεκριμένα:

Ο 33χρονος αφού αρχικά παραβίασε παράθυρο οικίας, εισήλθε σε αυτή και με την απειλή όπλου, πιστόλι, αφαίρεσε από ηλικιωμένο ένοικο το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, κάρτες ανάληψης μετρητών και φαρμακευτικά δισκία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • 1 αεροβόλο πιστόλι με 19 μεταλλικά σφαιρίδια,
  • 1 αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος γκλοπ μήκους 65 εκατοστών
  • 63 ναρκωτικά δισκία,
  • διάφορα γάντια,
  • 3 τρίφτες κάνναβης και
  • 2 σουγιάδες με μήκος λάμας 8 και 14,5 εκατοστών, αντίστοιχα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, κοντά στην οικία του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, που είχε κλαπεί πρωινές ώρες της Δευτέρας (29.01.2024) από περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, η οποία και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε θα διαβιβασθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί ναρκωτικών, καθώς και για κλοπή μοτοσυκλέτας.

ΦΩΤΟ@ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.