Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη

Στέφανος Γκίκας
10 Nov 2023 / 13:39

Στην ατζέντα η διάσπαση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, η Πολιτική Προστασία και η μαρίνα της Ημερολιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ.ΓΚΙΚΑΣ). Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν από τον κ. Μαχειμάρη, τρία κυρίως θέματα. Πρώτον, το θέμα της διάσπασης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.) και η δημιουργία ανεξάρτητης εταιρίας ύδρευσης στη Β. Κέρκυρα, δεύτερον, το ζήτημα της προμήθειας βαρέων οχημάτων Πολιτικής Προστασίας και τρίτον, η προετοιμασία του Φακέλου για τον Διαγωνισμό της Μαρίνας της Ημερολιάς.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής, αφού συνεχάρη τον κ. Μαχειμάρη για την επανεκλογή του, ανέφερε ότι για το θέμα διάσπασης της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ., υπάρχει καταρχήν σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών, αρκεί να γίνει συντεταγμένα και με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Πρόσθεσε δε, ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε ότι αφορά στην προμήθεια των βαρέων οχημάτων Πολιτικής Προστασίας, τα οποία προγραμματίζεται να δοθούν στους Δήμους μέσω των Περιφερειών, ο Βουλευτής επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός για την συγκεκριμένη προμήθεια θα λάβει χώρα στις αρχές του 2024, μέσω του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, για το ζήτημα της νέας Μαρίνας στην Ημερολιά, ο κ. Γκίκας ενημέρωσε ότι είναι ένα από τα project που παρακολουθεί στενά και ότι το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με τον ΟΛΚΕ ολοκλήρωσε τις αναγκαίες μελέτες και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της αδειοδότησης από τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε με την ολοκλήρωσή της να βγει ο Διεθνής Διαγωνισμός. Υπογράμμισε δε ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Κλείνοντας την συνάντηση, ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση των  αυτοδιοικητικών αρχών για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στον τόπο μας.