Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Κυβερνητικό «Βατερλό» η βασική ενίσχυση των αγροτών

Δημήτρης Μπιάγκης
01 Nov 2023 / 15:19

«Χάθηκαν 240 εκ. ευρώ από τους αγρότες και τη χώρα μας» τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Ο αγροτικός κόσμος της χώρας αποτελεί το επόμενο «θύμα» του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, καθώς το νέο κυβερνητικό «φιάσκο», απόρροια της κακής διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης και της ανύπαρκτης διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς και παραγωγούς έφερε τη μικρότερη προκαταβολή βασικής ενίσχυσης που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό κόσμο της χώρας, αφού χάθηκαν 240 εκ. ευρώ από τους αγρότες και τη χώρα μας.

Η αποτυχία της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στην αναξιόπιστη διαχειριστική ανεπάρκειά της στο θέμα της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αλλά και στην κατανομή του εν λόγω ποσού, αφού σωρεία λαθών επέφεραν μεγάλες ανισότητες που αποδεικνύουν την έλλειψη προγραμματισμού, τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Οι πρόσφατες καρατομήσεις μελών του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και οι ξεκάθαρες αιχμές του Υπουργού για προσφυγή στη Δικαιοσύνη με συγκεκριμένα στοιχεία, συνιστούν ξεκάθαρη ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας, σε μια περίοδο που η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι μειωμένες αγροτικές ενισχύσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα οι αγρότες να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους και φυσικά όλη αυτή η κατάσταση συνεπάγεται και την αύξηση του κόστους των προϊόντων.