Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο «αντάρτης» Τρεπεκλής νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
15 Οκτωβρίου 2023 / 19:50

Σαρωτική επικράτηση Τρεπεκλή. Παρά την αμέριστη στήριξη της ΝΔ και της κυβέρνησης, η Ρόδη Κράτσα δεν πέτυχε την επανεκλογή της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο Περιφερειάρχη έχρισαν οι πολίτες των Ιονίων Νήσων τον «αντάρτη» Γιάννη Τρεπεκλή απόψε το βράδυ και με την αποχή να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Αυτή τη στιγμή (8.15 μ.μ.) η ενσωμάτωση βρίσκεται στο 82,20% των εκλογικών τμημάτων και η εικόνα δεν είναι εύκολο να ανατραπεί.

Ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων επικράτησε με άνεση της γαλάζιας εκλεχτής της ΝΔ στο β’ γύρο εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, παρά την αμέριστη στήριξη που έλαβε η Ρόδη Κράτσα από το κόμμα και την κυβέρνηση μέχρι τέλους.

Ειδικότερα, ο Γ. Τρεπεκλής έχει λάβει ποσοστό 66,19% έναντι 33,81% της νυν Περιφερειάρχου Ρόδης Κράτσα.

Την νίκη του χάρισε όχι μόνο η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας που αποτελεί την κυρίαρχη δεξαμενή ψηφοφόρων στα Ιόνια αλλά και οι ΠΕ Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης με εξαίρεση την ΠΕ Λευκάδας που επικράτησε εκεί η κ. Κράτσα

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο εκλογών, στις 8 Οκτωβρίου, ο κ. Τρεπεκλής είχε επικρατήσει και πάλι στην ΠΕ Κέρκυρας με ποσοστό 43,17% έναντι 19,56% που έλαβε η γαλάζια εκλεχτή της ΝΔ.

Η κ. Κράτσα είχε καταγράψει τότε καλές επιδόσεις, περνώντας μπροστά στις ΠΕ Ζακύνθου (ποσοστό), Λευκάδας (ποσοστό) και Ιθάκης (ποσοστό) , ενώ ο Θ. Γαλιατσάτος ήταν πρώτος στην Κεφαλονιά.

Η κ. Κράτσα θα παραμείνει στο τιμόνι της ΠΙΝ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2023. Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 και για την επόμενη πενταετία τη διακυβέρνηση θα έχει ο Γιάννης Τρεπεκλής με τους επιτυχόντες περιφερειακούς συμβούλους του, όπως ανακηρύχθηκαν πρόσφατα από το Πρωτοδικείο.

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, θα απαρτίζεται από 35 συμβούλους. 21 έδρες λαμβάνει ο συνδυασμός του Γ. Τρεπεκλή και 14 έδρες οι άλλοι τέσσερις συνδυασμοί της αντιπολίτευσης. Ο συνδυασμός της κ. Κράτσα λαμβάνει 6 έδρες στη νέα σύνθεση του οργάνου.

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΌ ΤΗΝ Α΄ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ