Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίθετος στην κυβερνητική επιλογή της Ρ. Κράτσα ο Δημ. Μπιάγκης

Δημήτρης Μπιάγκης
13 Οκτωβρίου 2023 / 14:41

«Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση που δεν αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας» αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Με τη στάση της η Κυβέρνηση, τορπιλίζει το θεσμό της αυτοδιοίκησης και στηρίζει με σθένος μια αποτυχημένη απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή» τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης, σε ανακοίνωσή του για τον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών στα Ιόνια Νησιά.

«Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί έναν από τους πυλώνες της δημοκρατίας μας που ανδρώθηκε και έλαβε περιεχόμενο μέσα από τις πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Β’ βαθμός αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο). Κύριο μέλημα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης η αδήριτη ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τα προβλήματά τους και να σχεδιάζουν το μέλλον τους.

Σε καμιά περίπτωση τούτος ο θεσμός δεν μπορεί να καθοδηγείται μόνο από κομματικές εξαρτήσεις και την πολιτική ταυτότητα των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών αρχών, ούτε μπορεί να αποτελεί εχέγγυο χρηματοδοτήσεων, κυβερνητικής στήριξης και απλόχερης ανάπτυξης η τυφλή κομματική υποταγή στα κελεύσματα της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης.

Οι πόροι που διαχειρίζονται οι αυτοδιοικητικές αρχές δεν μπορούν να μπουν σε παραταξιακά καλούπια. Όσοι δε, διατείνονται, πως η κομματική ταυτότητα του εκάστοτε Περιφερειάρχη αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να περάσουν τη στενωπό της στήριξης της Πολιτείας, τότε πραγματικά ευτελίζουν τον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και προσβάλουν τις τοπικές κοινωνίες αναιρώντας την κρίση τους.

Σε τούτες τις εκλογές που ολοκληρώνονται την Κυριακή στην Περιφέρειά μας υπάρχουν δυο επιλογές, της ίδιας πολιτικής απόχρωσης, με ανθρώπους που υπηρετούν τον ίδιο χώρο, τις ίδιες αξίες και ιδανικά.

Με τη στάση και τις ενέργειές της η Κυβέρνηση, τορπιλίζει καταστροφικά το θεσμό και στηρίζει με σθένος μια αποτυχημένη απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, οδηγώντας τους πολίτες στη μόνη επιλογή που απομένει πέραν της στυγνής κυβερνητικής. Εμείς, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση που δεν αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, αλλά διαχειρίζεται μια λαϊκή τοπική εντολή, υπηρετώντας πρώτα και κυρίαρχα τον τόπο της και όχι το κόμμα και τις επιδιώξεις του».