Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταλληνός: «Κλεισμένη στο «καβούκι» της η δημοτική αρχή, καμία συνεργασία με τους εργαζόμενους»

Τάκης Μεταλληνός
27 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:32

Συναντήσεις με τα δύο σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, είχε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΤΑΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ). Ξεχωριστές συνάντησεις με τα δύο σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, είχε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Τάκης Μεταλληνός μαζί με συνεργάτες του.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε ένας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος για τις ανάγκες του δημοτικού μηχανισμού τον οποίο ο κ. Μεταλληνός έχει υπηρετήσει επί δεκαετίες εκ των έσω.

Οι δημοτικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι που τις στελεχώνουν, αποτελούν ένα εκτεταμένο σύμπλεγμα ανθρώπων και υπηρεσιών, ικανών να προσφέρει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τις ανάγκες της πόλης.

Μόνη προϋπόθεση αποτελεί η απαραίτητη συνεργασία των διοικούντων με τις υπηρεσίες, η καλοπροαίρετη κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών αυτών και των ανθρώπων που τις στελεχώνουν.

Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική αρχή, έχει αποδείξει ότι διέπεται από χαρακτηριστικά ομαδοποίησης και αυταρχικής διοίκησης. Έχει έλθει επανειλημμένα σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους τόσο στον στενό πυρήνα των δημοτικών υπηρεσιών όσο και στις δημοτικές επιχειρήσεις. Αυτό έχει οδηγήσει πλήθος καταξιωμένων στελεχών να απομακρυνθούν μέσω της κινητικότητας εκτός δήμου, ενισχύοντας το πρόβλημα υποστελέχωσης που χαρακτηρίζει τις δημοτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η επαφή της δημοτικής αρχής με τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και προσωπικά με τους περισσότερους από τους δημοτικούς υπαλλήλους, γεγονός που υποσκάπτει την εργασιακή ειρήνη στο μεγαλύτερο δήμο του νησιού.

Αποκορύφωμα όλων αποτελεί η ανυπαρξία Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας, γεγονός που εμποδίζει τόσο την υπηρεσιακή εξέλιξη των εργαζομένων όσο και την πρόσληψη μόνιμων νέων στελεχών και ευνοεί μόνο τη ρουσφετολογική λειτουργία των ημετέρων της ηγεσίας του Δήμου.

Η πόλη, οι κοινότητες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θα πρέπει να Αλλάξουν Ρότα. Να θέσουμε την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού μηχανισμού, ως προϋπόθεση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και ομαλής εξυπηρέτησης των αναγκών της.

ΦΩΤΟ@ΠΑΠΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ