Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Debate και όχι «πασαρέλα» ζητά ο υποψ. δήμαρχος Τάκης Μεταλληνός

Τάκης Μεταλληνός
25 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:11

Έκκληση του επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε Ρότα» προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκκληση προς τα δύο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, τα τοπικά ραδιόφωνα και τις εφημερίδες, να συνεργαστούν προκειμένου να γίνει ένα ζωντανό debate μετά των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Ρότα» Τάκης Μεταλληνός.

Ο κ. Μεταλληνός τονίζει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές ούτε είναι, ούτε θα πρέπει να μετατραπούν σε «πασαρέλα υποψηφίων», έτσι όπως προσπαθούν να τις κάνουν κάποιοι, προβάλλοντας συνεχώς φωτογραφίες υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς κανένα πολιτικό μήνυμα.

«Η ελπίδα ότι η ανούσια αυτή αυτοπροβολή θα σταματούσε με την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την οριοθέτηση των υποψηφίων στους συνδυασμούς, διαψεύστηκε οικτρά. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αυτός ο ιδιότυπος συναγωνισμός προσωπογραφιών συνεχίζεται, βάζοντας στην άκρη την όποια συζήτηση μπορεί να γίνει επί των προγραμματικών θέσεων.

Μήπως όμως αυτό δεν είναι τυχαίο; Μήπως υπάρχει απουσία σοβαρών προγραμματικών θέσεων και κάποιοι επιδιώκουν να μην ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση αφού θα βγουν «λαβωμένοι» από αυτήν, καθώς είτε έρχονται χωρίς θέσεις είτε δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν καμιά ουσιαστική αλλαγή όταν είχαν την εξουσία;

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τις ολοκληρωμένες προγραμματικές μας θέσεις τις δημότισσες και τους δημότες που θα κληθούν να διαλέξουν όχι μόνο τον δήμαρχο αλλά και τη δημοτική παράταξη που με απόλυτη πλειοψηφία θα ελέγχει το δημοτικό μας συμβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η τύχη του τόπου δεν θα πρέπει να αποτελέσει επιλογή του καλύτερου χτενίσματος ούτε του καλύτερου μακιγιάζ στα κοινωνικά δίκτυα. Θα πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή πολιτικών θέσεων και προγραμματικών δεσμεύσεων.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι μια ισότιμη διαλογική συζήτηση στα ΜΜΕ ενώπιον των πολιτών της Κέρκυρας.

Αναμένουμε την απάντηση των δημοσιογράφων αλλά και των επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων».