Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση ενημέρωσης για την αντισύλληψη

Αντισύλληψη
27 Σεπτεμβρίου 2023 / 14:20

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10.00 έως 13.00 στην πλατεία Ανουντσιάτα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης στις 26 Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια της προστασίας και της προαγωγής της υγείας των πολιτών, θα υλοποιηθεί δράση δρόμου ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, για τις υφιστάμενες μεθόδους αντισύλληψης.

Η δράση διοργανώνεται από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και τους συνεργαζόμενους φορείς, το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, την 1η Τ.Ο.Μ.Υ. Κέρκυρας και το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Στη δράση συμμετέχουν η γυναικολόγος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, Τάνια Ελματζόγλου με το επιστημονικό προσωπικού αυτού και των λοιπών συνεργαζόμενων φορέων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023,  από τις 10.00 έως 13.00 στην πλατεία Ανουτσιάτα.

Η 26η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, με στόχο να ενημερωθούν οι γυναίκες και οι άνδρες για τις υφιστάμενες μεθόδους αντισύλληψης. Οι κυριότεροι λόγοι που κατέστησαν αναγκαία μια τέτοια ημέρα είναι η ανησυχία των ειδικών ότι το 85% των εφηβικών κυήσεων είναι απρογραμμάτιστες και ότι κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα επειδή δεν ξέρουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης είναι, επίσης, αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει η ίδια για τη στιγμή που θα αποκτήσει παιδί, αποφεύγοντας πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, με κυριότερη την έκτρωση.

Αντισύλληψη σημαίνει: παρεμπόδιση μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, διαφύλαξη της γονιμότητας και προγραμματισμός της οικογένειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης είναι μια παγκόσμια καμπάνια με όραμα έναν κόσμο όπου κάθε εγκυμοσύνη θα είναι επιθυμητή.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου του Δήμου Ανδρέας Σκούπουρας χαιρετίζει την δράση και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε αυτήν.

Photo: mothersblog.gr