Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τάκης Μεταλληνός: «Όνειδος οι αθλητικοί χώροι της Κέρκυρας!»

Τάκης Μεταλληνός
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:41

«Γήπεδα πραγματικά χωράφια – Στον αέρα τα τοπικά πρωταθλήματα - Αγνοούνται 600.000 από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την χαοτική έως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην πλειοψηφία των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κλιμάκιο της παράταξης «Αλλάζουμε Ρότα» με επικεφαλής τον υπ. Δήμαρχο Τάκη Μεταληνό, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε τρία από αυτά, στο Κοντόκαλι, στο Σκριπερό και στην Άνω Κορακιάνα.

Οι αθλητικοί αυτοί χώροι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, έχοντας τριτοκοσμική εικόνα και φυσικά έχουν καταστεί επικίνδυνοι όχι μόνο για παιχνίδια αλλά ακόμη και για βάδισμα! Χόρτα και θάμνοι έχουν φυτρώσει εντός του «αγωνιστικού» χώρου, ηλεκτρικοί πίνακες διαλυμένοι, αποδυτήρια – σκουπιδότοποι, σκουριασμένοι πυλώνες φωτισμού και κερκίδες σε αποδομή, βρίσκονται στη θέση εγκαταστάσεων που θα έπρεπε να είχαν συντηρηθεί με τις περίπου 600.000 ευρώ που ο Δήμος δεν αξιοποίησε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ όπως αυτό εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα (Δεκέμβριος 2021) αφού με την απόφαση 20-495/16-11-2011 του Δημοτικού Συμβουλίου τα γήπεδα έχουν περιέλθει στην ευθύνη του Δήμου (ΔΟΠΑΠ).

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να βρίσκονται στον «αέρα» τα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς από το σύνολο των γηπέδων του νησιού, μόνο τα γήπεδα του Σκριπερού και των Αγίων Δέκα έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας η οποία λήγει σύντομα. Στο πρώτο μάλιστα από αυτά, ο αγωνιστικός χώρος έχει πάθει καθίζηση, όπως φαίνεται και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες!

Ακόμη και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, περιλαμβάνεται στα 17 αθλητικά Κέντρα που με πρόσφατη επιστολή του, ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βούτσης, καλεί στις διοικήσεις τους να μεριμνήσουν ώστε να καλύψουν σειρά προϋποθέσεων που απαιτούνται για την αδειοδότηση λειτουργίας τους από 1.1.2024 μετά την κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Σεντ Ντενί που αφορά την ασφάλεια των αθλητικών χώρων και υπεγράφη από τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ και υπ. Δήμαρχος Τάκης Μεταλληνός, τόνισε: «Αποτελεί όνειδος για την Κέρκυρα και τους κατοίκους της, χώροι που θα έπρεπε να προάγουν τον αθλητισμό και να δίνουν διέξοδο ψυχικής και σωματικής ανάτασης στην νεολαία της, να βρίσκονται σε αυτά τα χάλια. Αντί να αποτελούν κέντρα αθλητικής δραστηριότητας έχουν καταστεί σημεία ερήμωσης, τόποι επικίνδυνοι για την ασφάλεια όσων εισέρχονται σε αυτούς. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η πολιτεία εδώ και δύο χρόνια έχει χρηματοδοτήσει τη συντήρηση των δημοτικών γηπέδων της Κεντρικής Κέρκυρας. Οι διοικούντες τον Δήμο φαίνεται ότι δεν μπορούν. Ζητάμε την ψήφο των Κερκυραίων για να ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ επιτέλους ο τόπος μας!».