Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γέμισε το Πολιτιστικό Κέντρο Νυμφών ο κόσμος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας

Κώστας Ρούσσινος
12 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:16

Σημεία της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Κώστα Ρούσσινου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑ.ΣΥ.) Σε μια πολυπληθή συγκέντρωση, που έκανε το Πολιτιστικό Κέντρο Νυμφών να δείχνει μικρό, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας παρουσίασε επίσημα το ψηφοδέλτιο της το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ Όλγα Παπαδάτου, Κώστας Θύμης και Βέρα Κορωνάκη οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη ψήφισης της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» σε δήμο και περιφέρεια και οι υποψήφιου Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Ηλία, Διονύσης Μοσχόπουλος, Σπύρος Αυλωνίτης και Γιώργος Ρούσης που μίλησαν για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΣΥ.

Ο Κώστας Ρούσσινος, υποψήφιος δήμαρχος της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στη Βόρεια Κέρκυρα, στην ομιλία του αφού χαιρέτησε τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο δεκάδων νέων αλλά και την αγωνιστική συμπόρευση πολλών ανθρώπων που στις προηγούμενες εκλογές ήταν σε άλλους συνδυασμούς, έκανε λόγο για μία πανέμορφη περιοχή η οποία όμως είναι πληγωμένη από την αντιλαϊκή πολιτική παντού· στο περιβάλλον (πχ λατομεία, παραλιακή ζώνη), την εκπαίδευση (300 παιδιά σε κοντέινερ), την ύδρευση (προβλήματα λειψυδρίας), το οδικό δίκτυο (πχ η φονική γραμμή Κασσιόπης – Σιδάρι), τον αθλητισμό (γερασμένα γήπεδα και έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου), την υγεία (υποστελέχωση του Κέντρο Υγείας και απουσία σταθμού του ΕΚΑΒ) και την πολιτική προστασία (ανύπαρκτη αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική πολιτική) όπως αποδείχθηκε δραματικά πρόσφατα.

Ακολούθως ο Κώστας Ρούσσινος τόνισε πως οι πληγές της περιοχής έχουν τις υπογραφές των κυβερνήσεων αλλά και των επικεφαλείς των άλλων ψηφοδελτίων που για πάνω από 30 χρόνια την έχουν διοικήσει. Παράλληλα επισήμανε την υποκρισία των άλλων υποψηφίων δημάρχων οι οποίοι  εμφανίζονται δήθεν ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι ενώ την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι  ο ένας (Μαχειμάρης) στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ με το τμήμα της ΝΔ που στην Περιφέρεια έχει υποψήφιο τον Τρεπεκλή και  ο άλλος (Βάρελης) στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα της ΝΔ που στην Περιφέρεια έχει υποψήφια την Κράτσα.   

Στη συνέχεια αναδεικνύοντας τη δράση της ΛΑΣΥ εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε αναφορά στους αγώνες για τον συμβουλευτικό σταθμό του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», τις καθαρίστριες στα σχολεία, τους εργαζόμενους του δήμου, το μαθητικό γεύμα, την ύδρευση, τους αγροτικούς και δημοτικούς δρόμους, τη στήριξη του αθλητισμού και πολιτισμού, τον Ερημίτη και την Αντινιώτη, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

Τελειώνοντας ο Κώστας Ρούσσινος τόνισε πως στην ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι: ο    ένας είναι της υποταγής και ο άλλος του αγώνα. Ο δρόμος του συμβιβασμού έχει δοκιμαστεί και οδηγεί στη μιζέρια και την ήττα. Αυτή την τετραετία μάλιστα έδωσε όλα τα έσοδα του δήμου σε εταιρείες για τη μεταφορά σκουπιδιών καθώς η δημοτική αρχή αποδέχτηκε την αθέτηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης για κάλυψή της.

Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης από την άλλη είναι ο μόνος ρεαλιστικός και δικαιωμένος. Εάν ο λαός κάνει το βήμα μπορεί να ξεκλειδώσει το μέλλον με ένα γαρύφαλλο. Το γαρύφαλλο της «ΛΑΣΥ» έχει “πάνω” του το όνομα του Θεοτόκη, του Νικοκάβουρα, του Βλάχου, της Δενδρινού, το αίμα του αδελφών Λούβρου και άλλων αγωνιστών της περιοχής αλλά και δεκάδων νέων και τίμιων βιοπαλαιστών. Αυτό το γαρύφαλλο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες σε κάθε σπίτι δίνοντας τη δυνατότητα στον τόπο να προχωρήσει μπροστά με μια δημοτική αρχή η οποία θα είναι του λαού και της νεολαίας και θα εργάζεται για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.