Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηγουμενίτσα: Οδηγός προσπάθησε να μπει χωρίς εισιτήριο και πάτησε τον ναυτικό!

Λιμάνι Ηγουμενίτσας
07 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Την ώρα που το πλοίο αναχωρούσε - Στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ο ναυτικός διαγνώστηκε με εξάρθρωση ώμου, δύο σπασμένα δόντια και κάταγμα στο πόδι

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Την άλλη όψη του νομίσματος, μετά το φρικτό πνιγμό πολίτη στον Πειραιά, βίωσαν οι ναυτικοί πλοίου στην Ηγουμενίτσα, σε δρομολόγιο που μόλις ξεκινούσε με προορισμό την Κέρκυρα, όταν οδηγός επέμενε να επιβιβαστεί παρά το ότι το πλοίο βρισκόταν σε φάση αναχώρησης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών, κατά τη διαδικασία απάρσεως του επιβατηγού, προσήλθε αγροτικό ΙΧ και ο ανθυποπλοίαρχος υπεύθυνος φόρτωσης τηρώντας τα προβλεπόμενα και δεδομένου ότι δεν ειχε εκδοθεί εισιτήριο είπε στον οδηγό ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί. Ωστόσο ο οδηγός απαίτησε να επιβιβαστεί και πάτησε γκάζι αιφνίδια παρασύροντας τον ανθυποπλοίαρχο.

Από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο πλοίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον ναυτικό και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαγνώστηκε εξάρθρωση ώμου, δύο σπασμένα δόντια και κάταγμα στο πόδι. 

Ο οδηγός του οχήματος προσήχθη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας από τους Λιμενικούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Καταδικάζοντας κάθε πράξη βίας, τηρώντας διαχρονικά τους κανονισμούς ασφαλείας καθώς και τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία για την παρόμοιων γεγονότων που μπορεί να είναι μοιραία για την ανθρώπινη ζωή, ζητάμε την ιδιαίτερη μέριμνα των Αρχών προς αποφυγή τέτοιων συμβάντων.  

Θα προσκομίσουμε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο που υπάρχει στη διάθεσή μας». 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.