Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Ιστιοπλοϊκό συγκρούστηκε με επιβατικό πλοίο για Παξούς

Σύγκρουση σκαφών
06 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών, μόνον υλικές ζημιές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος σημαίας Ιρλανδίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες συγκρούστηκε το μεσημέρι της Τρίτης με επιβατικό πλοίο της γραμμής το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Παξούς με 81 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. ανατολικά Κέρκυρας.

Ενημερώθηκε, άμεσα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ρυμουλκό «ΔΙΑΣ», το οποίο ρυμούλκησε το ιστιοπλοϊκό με ασφάλεια, στον λιμάνι Γουβιών ενώ το επιβατικό επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμάνι Κέρκυρας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη για τα οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι Κυβερνήτες των σκαφών για παράβαση του Κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.