Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οδικά έργα 500 χιλ. ευρώ στις περιαστικές περιοχές του κεντρικού Δήμου

Οδοποιία
31 Αυγούστου 2023 / 16:36

Υδραίου: Με τα έργα αυτά ολοκληρώνεται ουσιαστικά το συγκεκριμένο σχέδιο παρεμβάσεων ενώ ακολουθούν έργα και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο (σε οικισμούς, χωριά κλπ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη σύμβαση έργων οδοποιίας σε περιαστικές περιοχές που οι δρόμοι παρουσιάζουν επί χρόνια σοβαρές βλάβες, υπέγραψε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου με τον ανάδοχο, παρουσία του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Καλόγερου.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου σε δήλωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υλοποίηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Με τα συγκεκριμένα έργα οδοποιίας βελτιώνεται το οδικό δίκτυο σε περιαστικές περιοχές μας μετά και το έργο των 5 περίπου εκ. ευρώ το  οποίο άλλαξε εντελώς την εικόνα σε 35 δρόμους μας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Κέρκυρας. Με τα έργα αυτά ολοκληρώνεται ουσιαστικά το συγκεκριμένο σχέδιο παρεμβάσεων ενώ ακολουθούν έργα και στο δευτερεύον οδικό μας δίκτυο (σε οικισμούς, χωριά κλπ). Συνεχίζουμε με σχέδιο, για πλήρη αποκατάσταση του δημοτικού οδικού μας δικτύου. ».

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε πρώτη φάση στις παρακάτω περιοχές:

-Ποταμός: περιοχή Ασύρματου (κατασκευή πεζοδρομίου, αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων, ανακατασκευή οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωση)

-Λόφος Κογεβίνα: Φελίξ Λαμέ (απόξεση παλιού ασφαλτοτάπητα, διάστρωση με νέα ασφαλτόστρωση με ανάλογη προσαρμογή φρεατίων)

-Γαρίτσα: Χρυσοστόμου Σμύρνης (απόξεση παλιού ασφαλτοτάπητα, διάστρωση με νέα ασφαλτόστρωση με ανάλογη προσαρμογή φρεατίων )

-Σολάρι: οδός απέναντι από επιχείρηση εξατμίσεων (ανακατασκευή οδοστρωσίας, συντήρηση υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα, ασφαλτόστρωση)

-Αλεπού: Αγ. Νικολάου (απόξεση παλιού ασφαλτοτάπητα, διάστρωση με νέα ασφαλτόστρωση με ανάλογη προσαρμογή φρεατίων)

-Κανάλια: κεντρικός δρόμος που οδηγεί στην Αγ. Ελένη  (απόξεση παλιού ασφαλτοτάπητα, διάστρωση με νέα ασφαλτόστρωση με ανάλογη προσαρμογή φρεατίων ).

Τα έργα έχουν προϋπολογισμό μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ και ξεκινούν άμεσα.