Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: «Ας ανασάνουμε και πάλι αέρα δημιουργίας στα Ιόνια Νησιά»

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
14 Αυγούστου 2023 / 09:53

Προσκλητήριο κοινής δημοκρατικής δράσης για την πρόοδο

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΣΑ - Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ). Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και νέου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την περίοδο 2024-2028 είναι ήδη προ των πυλών.

Ο ρόλος της εκάστοτε Περιφερειακής Αρχής είναι κρίσιμος και καθοριστικός για την εικόνα των νησιών μας και την πορεία τους προς το μέλλον όσο και για την ευημερία των κατοίκων τους, και είναι απολύτως φυσιολογικές οι αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών προς αυτήν.

Έργα υποδομής, ενεργός υποστήριξη σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, αθλητισμό, υψηλού κύρους πολιτιστικές δράσεις, έρευνα και καινοτομία, προστασία του περιβάλλοντος, στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, κατάρτιση σε νέα επαγγέλματα, πολιτική προστασία, αποτελούν, μεταξύ άλλων, πεδίο δράσης της Περιφέρειας.

Οι δυνατότητες πρακτικής υλοποίησης και παραγωγής έργου στους παραπάνω τομείς είναι μεγάλες καθώς η Περιφέρεια, ως βασικός κρίκος της διάρθρωσης του κράτους, διαχειρίζεται ευρεία χρηματοδότηση τόσο από ευρωπαϊκούς συγχρηματοδοτούμενους όσο και από καθαρά εθνικούς πόρους.

Δυστυχώς η τρέχουσα περίοδος 2019-2023 καταγράφεται με αρνητικό πρόσημο για τους πολίτες και τον τόπο μας.

Η ανυπαρξία ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού, η έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για την καθημερινότητα και η μεγάλη απόσταση των ιθυνόντων από το κοινό αίσθημα, οδήγησαν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε αναποτελεσματικότητα, ανυποληψία και αναξιοπιστία.

Χάθηκαν τέσσερα χρόνια, ομολογούν οι περισσότεροι. Και συγκρίνουν με την προηγούμενη δική μας  θητεία, αποδεχόμενοι ότι ήταν μια θητεία που, παρά τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες των μνημονίων, κατέγραψε έργο με θετικό απολογισμό και ορατά αποτελέσματα σε όλα τα νησιά.

«Οι καιροί ου μενετοί». Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλα πέντε χαμένα χρόνια.

Ούτε πειράματα χρειάζονται με σχήματα που προέρχονται από την ίδια μήτρα με την σημερινή περιφερειακή αρχή και απαρτίζονται ως ένα σημείο από τα ίδια πρόσωπα που συμμετείχαν στην απερχόμενη τραγική πλειοψηφία.

Χρειαζόμαστε μια νέα περίοδο δημιουργίας και προόδου, μια περίοδο ενίσχυσης της συγκριτικής μας θέσης στην Ελλάδα, την Αδριατική και την Ευρώπη.

Οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ξεπερνώντας τα στενά κομματικά πλαίσια και τις περιχαρακώσεις που αυτά δημιουργούν.

Η Αυτοδιοίκηση είναι Πυλώνας Δημοκρατίας. Χρειάζεται συνεννόηση, σύνθεση και συμμετοχή.

Καλούμε σε μία ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ικανή να οδηγήσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε ένα ασφαλές βιώσιμο και λαμπρό μέλλον για τους πολίτες και τον τόπο.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α. (Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών)