Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινάει τη Δευτέρα 31/7 η Δημιουργική Απασχόληση στο Βίδο

Βίδο
26 Ιουλίου 2023 / 16:14
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μεγάλη η ζήτηση και φέτος από ενδιαφερόμενες οικογένειες. Κατατέθηκαν 150 αιτήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφηκε και φέτος για το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαίρι στο Βίδο 2023», όπου κατατέθηκαν συνολικά 150 αιτήσεις από ενδιαφερόμενες οικογένειες, προκειμένου τα παιδιά τους να βρουν ένα καταφύγιο χαράς μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 13 ετών θα ξεκινήσει την Δευτέρα 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κ. Κέρκυρας.

Ο αρχικός προγραμματισμός για την έναρξή του, είχε τοποθετηθεί για την Δευτέρα 24 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας, δεν κατέστη εφικτό, καθώς οι τελικοί πίνακες με τις απαιτούμενες προσλήψεις ανακοινώθηκαν μόλις εκείνη την ημέρα, ενώ επηρέασαν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, καθώς η Κέρκυρα έχει μπει στην κατηγορία του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή σε αρκετές περιοχές,μεταξύ αυτών και η νησίδα του Βίδο.

«Το πρόγραμμα δεν ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα λόγω και της έκτακτης συνθήκης με την πυρκαγιά. Υπάρχει απαγόρευση παραμονής και κυκλοφορίας στο Βίδο, καθώς η Κέρκυρα έχει μπει στην κατηγορία του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Το πρόγραμμα όμως θα ξεκινήσει την Δευτέρα 31 Ιουλίου με τις εννιά προσλήψεις που έχουν γίνει», ανέφερε  στην «Ε» ο κ. Σκούπουρας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, τα παιδιά θα φιλοξενούνται ουσιαστικά στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, των οποίων οι χώροι και οι υποδομές έχουν πλέον συντηρηθεί και αναβαθμιστεί και λειτουργούν και ολοκαίνουριες τουαλέτες.

Δεκτές οι 9 από τις 22

Στον διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού με ενιαία προκήρυξη για την υποστήριξη των θερινών προγραμμάτων των δημοτικών κατασκηνώσεων και της δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο, κατατέθηκαν για τις 18 θέσεις, 22 αιτήσεις, εκ των οποίων οι εννέα πληρούσαν τα κριτήρια. Ήδη η διαδικασία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού για την δημιουργική απασχόληση έχει ολοκληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά τις εννέα θέσεις που έμειναν κενές, ο Δήμος Κ. Κέρκυρας τις έχει επαναπροκηρύξει με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων να εκπνέει την Δευτέρα 31 Ιουλίου. Ειδικότερα οι ειδικότητες αφορούν τις εξής θέσεις:

-1 ΠΕ Ιατρών με ειδικότητα ΠΕ Παιδιατρικής ή ΠΕ Γενικής Ιατρικής και ελλείψει αυτών απόφοιτο Ιατρικής Σχολής με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , με την υποχρέωση να βρίσκεται καθημερινά στους χώρους της κατασκήνωσης

- 1 ΠΕ Φυσικής Αγωγής (ΠΕ Ναυαγοσωστών) ή Δε Ναυαγοσωστών

- 1 ΠΕ Καλών Τεχνών

-3 ΔΕ Φυλάκων και εν ελλείψει ΥΕ φυλάκων

-1 ΔΕ Αρχηγό – Συντονιστή Κατασκήνωσης με ανάλογη κατασκηνωτική εμπειρία (υποχρέωσης 24ωρης παραμονή στο χώρο)

-2 ΔΕ Ομαδαρχών με ανάλογη κατασκηνωτική εμπειρία (υποχρέωσης 24ωρης παραμονή στο χώρο)

Έτοιμες οι δημοτικές κατασκηνώσεις

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκούπουρας, βούληση της δημοτικής αρχής είναι να υλοποιηθεί και το πρόγραμμα των δημοτικών κατασκηνώσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικές κατασκηνώσεις στο Βίδο λειτούργησαν για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2017. Όσο ήταν ανοιχτές αποτελούσαν ένα θερινό καταφύγιο ξεγνοιασιάς για τους λιλιπούτειους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.