Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της RyanAir στην Κέρκυρα

RyanAir
28 Ιουνίου 2023 / 20:44
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Μπήκε πουλί στον κινητήρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα αεροσκάφος της RyanAir το οποίο ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Κέρκυρα- Μιλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο του νησιού αφού κάποιο πουλί μπήκε στον κινητήρα. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο  Δημήτρης Ρούσος, Πρόεδρος των Εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αεροπλάνο αναχώρησε από τον αερολιμένα «Ιωάννης Καποδίστριας» περίπου στις 18:45 και προσγειώθηκε και πάλι στις 19:15. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής χωρίς όμως να χρειαστεί να παρέμβουν, ενώ οι επιβάτες του αεροπλάνου είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως μας πληροφόρησε ο Δημ. Ρούσος, αυτό το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές και συμβαίνει κάποιες φορές το χρόνο αφού η θέση του αεροδρομίου, κοντά σε λιμνοθάλασσα, αυξάνει τις πιθανότητες τέτοιων συμβάντων.

ΦΩΤΟ@pixabay

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.