Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Δυνατό ΚΚΕ για να βγει ξανά βουλευτής στην Κέρκυρα»

ΚΚΕ
21 Ιουνίου 2023 / 09:30

Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πόρτα Ριάλα

ΚΕΡΚΥΡΑ (Τ.Ε. ΚΚΕ). «Στο ερώτημα ποιος αγωνίζεται σταθερά στην πρώτη γραμμή για ν’ ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου συστήματος που δολοφονεί, που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους παιδιά στα Τέμπη, μετανάστες στη Μεσόγειο, ασθενείς που περιμένουν μάταια στο ΕΚΑΒ, εργάτες που πήγαν για δουλειά και δε θα σχολάσουν ποτέ, η απάντηση είναι ΚΚΕ».

Τα παραπάνω τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας στην Κέρκυρα, από τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης, καλώντας τους κατοίκους του νησιού να στείλουν μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ. 

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πόρτα Ριάλα παραβρέθηκε και ο Κερκυραίος Γιώργος Ρούσης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. Διαβάστηκε δήλωσή του με την οποία επεσήμανε ότι η μόνη μη χαμένη ψήφος για το λαό, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιώργος Κεντρωτής, καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου καλώντας σε στήριξη του ΚΚΕ.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι στο κοινό αντιλαϊκό συμβόλαιο που έχουν συνυπογράψει η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι δεν αποτελεί κάποια κρυφή ατζέντα, αντίθετα έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα από τους επίσημους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης και της ΕΕ. Με δεδομένες τις κατευθύνσεις της ΕΚΤ για συγκράτηση των πραγματικών μισθών, για πιο ακριβά δάνεια ώστε να συγκρατηθεί λαϊκή κατανάλωση και να πέσει ο πληθωρισμός, δίπλα στα μεγάλα ετήσια «ματωμένα» πλεονάσματα που θα πληρώσει ο λαός, κάλεσε τους Κερκυραίους να σκεφτούν ταξικά, να αντιληφθούν ότι αντικειμενικά υπάρχουν και συγκρούονται μόνο δύο στρατηγικές. «Απ’ τη μια η στρατηγική επίθεση του κεφαλαίου που κοστολογεί και απειλεί τη ζωή μας για να αυξήσει τα κέρδη του, την οποία διαχρονικά στηρίζουν όλοι οι άλλοι και απ’ την άλλη η μαχητική, λαϊκή, στρατηγική αντιπολίτευση του ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του συστήματος», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που αναπτύχθηκε προεκλογικά στα αστικά κόμματα για την φορολόγηση των κερδών και των μερισμάτων των επιχειρηματικών ομίλων, επισήμανε ότι για τους εφοπλιστές τα αφορολόγητα μερίσματα έχουν συνταγματικά κατοχυρωθεί, για τις τράπεζες έχει διασφαλιστεί η αναβολή των φορολογικών υποχρεώσεων τους, ενώ έχουν δεσμευτεί για νέες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο για την προσέλκυση επενδύσεων.

«Με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2016, προχώρησε για παράδειγμα η ΝΔ για να απαλλάξει από φόρους το 20% της συνολικής επένδυσης του Ikos Odisia με τα πολυτελή δωμάτια και τις σουίτες, στο χώρο του πρώην Club Med εδώ στην Κέρκυρα, να χαρίσει δηλαδή στη συγκεκριμένη εταιρία 10 εκατ. ευρώ» ανέφερε.

Παράλληλα υπογράμμισε τον κίνδυνο της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, με την γερμανική οικονομία ήδη να βρίσκεται σε συρρίκνωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Προειδοποίησε ότι η ελληνική εξωστρεφής οικονομία συνολικά, ειδικότερα ο τουρισμός, θα επωμιστεί ζημιές, που θα φορτωθούν για ακόμη μία φορά στις πλάτες του λαού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και στις περικοπές των κρατικών δαπανών με τη συνενοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που οδήγησαν στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. «Έτσι φτάσαμε να γίνεται στην ουσία υποχρεωτική η διακομιδή πολλών σοβαρών περιστατικών στα Γιάννενα, αφού το υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει», τόνισε.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι το ξεζούμισμα των χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα κέρδη των τουριστικών ομίλων, πάει πακέτο με την υποβάθμιση των κρατικών υποδομών που δεν αποφέρουν κέρδος. «Λεφτά υπάρχουν για να χρηματοδοτηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο από μαρίνες για σκάφη πολυτελείας, αλλά δεν υπάρχουν για να κατασκευαστούν σύγχρονα σχολεία, να αναμορφωθεί επιτέλους το ακατάλληλο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που θα συνεχιστεί με τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα στηριχθεί από την κάλπικη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το ΚΚΕ θα ορθώσει ανάστημα τόνισε, καλώντας τους Κερκυραίους να θυμηθούν τους αγώνες που έδωσαν οι κομμουνιστές μαζί τους στο νησί, «για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, για τα προβλήματα του νοσοκομείου, για τη σχολική στέγη, για τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη διάσωση της περιοχής του Ερημίτη, για κάθε πρόβλημα των κατοίκων και των εργαζομένων», τόνισε. 

Το ΚΚΕ «είναι πάνω από όλα η δύναμη της Ελπίδας για το αύριο, που φωτίζει και ανοίγει το δρόμο της ανατροπής» τόνισε, για να αναφέρει ότι μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να σταματήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, το ξεζούμισμα των πολλών για τα κέρδη ελάχιστων ομίλων.

Το μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση θα σταθεί ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να γίνει πράξη στις 25 του Ιούνη, σημείωσε, ζητώντας με περισσότερες ψήφους και μεγαλύτερα ποσοστά, να αποκτήσει ξανά και η Κέρκυρα βουλευτή του ΚΚΕ.

ΦΩΤΟ@ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ