Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία βραβεία σε παραγωγούς των Ιόνιων Νησιών για το ελαιόλαδο - ασπίδα για την υγεία

Ελαιόλαδο
16 Ιουνίου 2023 / 17:24
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι παραγωγοί απέσπασαν διακρίσεις για την υψηλή περιεκτικότητα του ελαιολάδου τους σε υγειοπροστατευτικές ουσίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ρόλος που παίζει το ελαιόλαδο ως «ασπίδα» για την υγεία τονίστηκε για μια ακόμα φορά στο πλαίσιο των «OLYMPIA Health & Nutrition AWARDS 2023», η οποία έλαβε χώρα στην Παλαιά Βουλή.

Οι διακρίσεις δόθηκαν με μοναδικό κριτήριο την περιεκτικότητα του ελαιολάδου σε υγειοπροστατευτικές ουσίες του ευρωπαϊκού κανονισμού για τον ισχυρισμό υγείας 

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην κατηγορία φαινολικού περιεχομένου βραβεύτηκαν οι:

  1. Τhe Governor, Οικογένεια Δαφνή, Κέρκυρα
  2. Therianos Family, Ζάκυνθος
  3. Dr. Κavvadias, Κέρκυρα

Η απονομή των βραβείων διοργανώνεται από τον διεθνή Οργανισμό World Olive Center of Health (WOCH) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης βράβευσης, η οποία γίνεται κάθε χρόνο,  είναι  να τονώσει οικονομικά όλο τον κλάδο της ελιάς του ελαιολάδου στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Aντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Γιάννης Αρμενιάκος.

ΦΩΤΟ@ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.