Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
10 Ιουνίου 2023 / 19:02
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 16/06 θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας - ΟΛΚΕ (στο Νέο Λιμάνι, πρώτος όροφος) εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτηση με τους πολίτες.

Η εκδήλωση ονομάζεται «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» και τελείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ώρα προσέλευσης έχει καθοριστεί στις 17:30 και η ενημέρωση/ συζήτηση θα διαρκέσει από τις 18:00 μέχρι τις 20:00.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον  Κώστα Τσουτσοπλίδη (Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα) και την Νιόβη Ρίγκου (Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα) οι οποίοι θα μιλήσουν για την αποστολή της ΕΕ σήμερα.

Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου θα αναφερθεί στην αναπτυξιακή στρατηγική των Ιονίων Νήσων και τις προσδοκίες της ΕΕ.

Επόμενος ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Πανταζάτος (Αναπληρωτής προϊστάμενος στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ο οποίος θα μιλήσει για την εφαρμογή της πολιτικής συνοχής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στο τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο Ιωάννης Λεονάρδος (Καθηγητής ιχθυολογίας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και ο Δημήτρης Αλεξόπουλος (Business Partnerships Manager, MKO Enaleia) θα μιλήσουν για την προστασία του ερυωπαϊκού παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Την συζήτηση θα συντονίζει ο Ηλίας Παλιαλέξης (Δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.