Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η νησιωτικότητα στις Βρυξέλλες από τον Σπύρο Σπαή

Η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλες στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
20 Nov 2023 / 14:35

Στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 13 έως 14 Νοεμβρίου 2023, ο Κερκυραίος Σπυρίδων Σπαής, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κερκύρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά τη διάρκεια της συνόδου – η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Επιχειρείν, κατέθεσαν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους, ανέδειξαν τα προβλήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Eurochambres, Vladimir Dlouhy, δήλωσε: "Μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια απίστευτα δύσκολων συνθηκών, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να επιτρέψουν στους επιχειρηματίες της Ευρώπης να προχωρήσουν από την επιβίωση στην επιτυχία".

Στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι επιχειρηματίες, κλήθηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να αποφασίσουν για πέντε βασικά ζητήματα στις τρεις θεματικές συνεδρίες της συνόδου. Την "Πλοήγηση στην ενεργειακή κρίση", την "Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης σε δύσκολους καιρούς" και την "Απελευθέρωση του δυναμικού δεξιοτήτων και ανθρώπινου κεφαλαίου της ενιαίας αγοράς".

Η Σύνοδος προσέλκυσε 850 επιχειρηματίες, τόσο από χώρες της ΕΕ όσο και από Τρίτες χώρες, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και να ψηφίσουν για βασικά θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις της ΕΕ-27.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Σπύρος Σπαής είχε σειρά συναντήσεων με Έλληνες ευρωβουλευτές, στους οποίους μετέφερε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά και τα οποία σχετίζονται με τις ανισότητες που ανακύπτουν από αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών. Για το λόγο αυτό, δεσμεύθηκε να τους αποστείλει σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα, προκειμένου στη συνέχεια αρμοδίως να παρέμβουν στο Ευρωκοινοβούλιο με σχετικές ερωτήσεις.