Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλλειψη απαρτίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κυριακής στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά
29 Μαΐου 2023 / 11:01

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα συζητηθούν στην νέα συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου που θα πραγματοποιηθεί αύριο με τηλεδιάσκεψη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ισχνή συμμετοχή είχε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το Σαββατοκύριακο στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Κυριακής να μην πραγματοποιηθεί τελικά, ελλείψει απαρτίας.

Τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη θα συζητηθούν στην νέα συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου που θα πραγματοποιηθεί αύριο με τηλεδιάσκεψη στις 3 το μεσημέρι, όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νίκος Μουζακίτης.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η επερώτηση της ΑΝΑΣΑ που αφορά στη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών Κέρκυρας αλλά και της ΛΑΣΥ «για τις κυκλοφοριακές «μετρήσεις και ρυθμίσεις στα Τρία Γεφύρια, χωρίς σχεδιασμό και ουσιαστικά έργα στον οδικό άξονα Νότου». Επιπλέον με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέματων Αιολικών Πάρκων Ενέργειας, με την εγκατάσταση των νέων Ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά.

«Τεχνητή έλλειψη απαρτίας»

Η Λαϊκή Συσπείρωση πάντως με ανακοίνωσή της στηλίτευσε το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Κυριακής τελικά δεν έγινε κάνοντας λόγο για «τεχνητή έλλειψη απαρτίας». «Οι λόγοι προφανείς, αφού δεν μπορούσε να αντέξει στην σημερινή συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα -που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση-των Αιολικών Πάρκων Ενέργειας, με την εγκατάσταση των νέων Ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά με την παρουσία φορέων. Βάζοντας πλάτη για ακόμη μια φορά στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ -μη παίρνοντας όλα εκείνα τα μέτρα για τον έλεγχο τους- με την μη υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων από αυτούς. Για να βγει από την δύσκολη θέση από την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων στην Βόρεια Κεφαλονιά από πλευράς κυβέρνησης και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Για να μην απαντήσει στα ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης -μέσα από την Επερώτηση που είχαμε καταθέσει από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο του Απριλίου και ήταν και πάλι απών ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς- για τα σοβαρά προβλήματα της Παλλικής όπως το Μαντζαβινάτειο, τις Εργατικές Κατοικίες, το ΚΤΕΟ Ληξουρίου και το εξελισσόμενο «γεφύρι της Άρτας» που είναι η επισκευή του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης. Επέλεξε τον ίδιο δρόμο της φυγής για να μην απαντήσει και στις δυο Επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το «χάλι» στο Οδικό Δίκτυο της Κέρκυρας και την μη υλοποίηση της κατασκευής του στεγάστρου στο Γήπεδο του Πήγασου Νεχωριου Κέρκυρας», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η συνεδρίαση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μόλις 22 περιφερειακών συμβούλων σε σύνολο 41, με τους υπόλοιπους να δηλώνουν κώλυμα για να παρευρεθούν. Μεταξύ αυτών και Αντιπεριφερειάρχες, ενώ μετά το πέρας της συνεδρίασης σημειώθηκαν αποχωρήσεις με αποτέλεσμα την Κυριακή το πρωί να μην υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία.

Τι ψηφίστηκε

Σύμφωνα με τον κ. Μουζακίτη ,κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του συλλογικού οργάνου ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η έγκριση χρηματοδότησης με ποσό 29.760 ευρώ για την ανάθεση τεχνικού συμβούλου στο έργο της δημιουργίας παρακαμπτήριας οδού Τρία Γεφύρια-Βρυώνη και συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση των θεμάτων του κτηματολογίου, ώστε στη συνέχεια το έργο να μπορέσει να δημοπρατηθεί.

Επίσης στην ιδία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις σε θέματα της Βόρειας Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα: Εγκρίθηκε πίστωση ποσού 47.356,11 ευρώ για τη βελτίωση παρακαμπτηρίων επαρχιακών οδών Βόρειας Κέρκυρας, παλιά Ε17 στην περιοχή Αχαράβης. Πίστωση ποσού 37.200 ευρώ για τεχνικό σύμβουλο για την προστασία των ακτών βορειοδυτικής Κέρκυρας από τη διάβρωση (Λουκάς, Καναλ ντ' αμούρ , Άγιος Ιωάννης Καρουσάδων). Πίστωση ποσού 37.200 ευρώ για επισκευή Πολιτιστικού Κέντρου Χωροεπισκόπων.

Τέλος, εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τίτλο «Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης» που αφορά τη χρηματοδότηση του του ΔΗΠΕΘΕΚ με συνολικό ποσό 140.000 ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Η ενίσχυση από το ΥΠΠΟ ανέρχεται στις 70.000 ευρώ και από 35.000 ευρώ βάζει η ΠΙΝ και ο Δήμος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ