Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι επαγγελματίες εστίασης Παλιάς Πόλης για τα προβλήματα που ανέκυψαν το Πάσχα

Πάσχα
20 Απριλίου 2023 / 10:50

«Τα μεμονωμένα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Ενθαρρύνουμε τους επιχειρηματίες να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί μας με σύνεση και ατομική ευθύνη»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ). Κάθε Πάσχα αποτελεί μια ιδιαίτερη περίοδο για την Κέρκυρα μας καθώς αποτελεί ένα σύνθετο μίγμα από καθολικές και ορθόδοξες χριστιανικές θρησκευτικές παραδόσεις με επιρροές από βενετικά πρότυπα και τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Τυμπανοκρουσίες, φιλαρμονικές και πυροτεχνήματα στόλισαν την πόλη μας αυτές τις ημέρες.

Από το Σωματείο μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, αναρτήσαμε εγκαίρως προτάσεις προς τις επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου για την περίοδο του Πάσχα, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στην διαχείριση των (αναπόφευκτων) προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από τον συνωστισμό των επισκεπτών και των κατοικούν που θα θελήσουν να συμμετέχουν στα θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Διαπιστώσαμε πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία τηρήθηκαν οι προτάσεις μας και κρατήθηκαν οι ισορροπίες, αλλά και πως τα όποια μεμονωμένα προβλήματα υπήρξαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Ενθαρρύνουμε τους επιχειρηματίες να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί μας με σύνεση και ατομική ευθύνη και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της καλής εικόνας, ασφάλειας και της άνεσης των επισκεπτών και των κατοίκων της πόλης μας.

Υπάρχει δουλειά ακόμα να γίνει, ωστόσο θα πρέπει να αναγνωρισθούν οι προσπάθειες και των επιχειρηματιών του κέντρου και των αρμόδιων φορέων, που είχαν ελάχιστους συμμάχους στα προβλήματα της εορταστικής περιόδου (έλλειψη χώρων στάθμευσης, δυσκολία στην συνεννόηση κλπ).

Βρισκόμαστε εδώ με πρόθεση συνεργασίας, ώστε με την κοινή προσπάθεια όλων, να μπορούμε να διασφαλίσουμε μια ασφαλή εμπειρία για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης μας κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών εορτών.
 
Εκ του Σωματείου

Σωματείο Επαγγελματιών Διασκέδασης & Εστίασης Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας
Παλαιά Πόλη Κέρκυρας, 49100 ΤΚ