Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Απογειώθηκε» η κίνηση του φετινού Πάσχα στην Κέρκυρα

Πάσχα
18 Απριλίου 2023 / 12:39

Περίπου 40.000 χιλιάδες επισκέπτες και 8.000 οχήματα πέρασαν από το Λιμάνι. Για χρονιά -ρεκόρ κάνει λόγο η Μερόπη Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι ασταθείς μετεωλογικές προγνώσεις δεν πτόησαν τους εκδρομείς του Πάσχα, που ψήφισαν Κέρκυρα «δαγκωτό». Η έξοδος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα είχαν φύγει μόνο οι μισοί, ενώ αρκετοί από αυτούς επέλεξαν vα κάνουν μια μικρή επιμήκυνση στο εορταστικό τριήμερο.

Τα επίσημα στοιχεία από τις δύο πύλες εισόδου, Λιμάνι και Αεροδρόμιο, δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, ενώ η έξοδος των εκδρομέων είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Λιμάνι

Όπως όλα δείχνουν, το φετινό Πάσχα κατέγραψε ρεκόρ αφίξεων, ενώ το "κοντέρ" του Λιμανιού που αποτελεί και το βαρόμετρο κατέγραψε σημαντική αύξηση.

Πηγές του Λιμεναρχείου που μιλούν στην «Ε» κάνουν λόγο για μια αύξηση 15 – 20%, σε σχέση με το 2019. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μόνον από το Λιμάνι έφθασαν περίπου 40.000 επιβάτες και συνολικά 8.000 οχήματα,  ΙΧ ή  τουριστικά λεωφορεία.

Τα ίδια ποσοστά αύξησης επιβεβαιώνουν στην «Ε» και πηγές των πορθμειακών γραμμών, με τα δρομολόγια να είναι αυξημένα, όπως κάθε Πάσχα, έως και τρεις φορές. Μάλιστα η ζήτηση ήταν τέτοια, που υπήρξε αίτημα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για προσθήκη και άλλων δρομολογίων, το οποίο ωστόσο δεν εγκρίθηκε.

Εντυπωσιακή αύξηση, έως και 40%, είχαν πάντως τα τουριστικά λεωφορεία από ορθόδοξες χώρες, ειδικά από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία αλλά και την Αλβανία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Τροχαία κατέγραψε 120 σταθμευμένα τουριστικά λεωφορεία στη Γαρίτσα και αλλά 100 στον χώρο του ΟΛΚΕ που είχε παραχωρηθεί για αυτές τις μέρες.

Υδραίου: Χρονιά - ρεκόρ

Σύμφωνα με την εκτίμηση που δίνει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, το νησί υποδέχθηκε φέτος πάνω από 60.000 κόσμο, καταγράφοντας ρεκόρ επισκεπτών. «Ηταν πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο και όλος ο δημοτικός μηχανισμός σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, λειτούργησε υποδειγματικά. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι που η Κέρκυρα, έδωσε τις καλύτερες εντυπώσεις, οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι συμπολίτες μας βίωσαν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις και έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι».

Αεροδρόμιο

Όσον αφορά τις αφίξεις από αέρος, ο αριθμός των πτήσεων παρέμεινε ο ίδιος για τις δύο εταιρείες. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρούσσο, πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας, η διαφοροποίηση ήταν ότι η Sky Express για την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, αντικατέστησε τα ελικοφόρα αεροσκάφη 72 θέσεων που χρησιμοποιεί τις καθημερινές, με Airbus 180 θέσεων. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Ε"

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ