Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βολές Λαϊκής Συσπείρωσης για τις επαφές Υδραίου με τη νεολαία

Λαϊκή Συσπείρωση
14 Δεκεμβρίου 2022 / 16:46

«Συναντήσεις και φωτογραφήσεις με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, που θα ψηφίσουν οι σημερινοί μαθητές και της Γ’ και της Β’ Λυκείου»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νέα γενιά δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτούς που της πουλάνε συμπάθεια αλλά ταυτόχρονα της δυσκολεύουν τη ζωή» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας: 

«Τον τελευταίο καιρό η Δημοτική Αρχή, μέσα από μια ομοβροντία Δελτίων Τύπου και δημοσιευμάτων στα τοπικά ΜΜΕ, φροντίζει να ενημερώνει τον κερκυραϊκό λαό για το όψιμο ενδιαφέρον της για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου. Μάλιστα μέσω του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας έχει αναλάβει «πρωτοβουλίες για συναντήσεις και συζητήσεις με τα 15μελη σχολικά συμβούλια», καθώς και για την συμπλήρωση «ειδικών ερωτηματολογίων» προκειμένου «να σχηματοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών»!

Θέλει να μας πει δηλαδή η Δημοτική Αρχή ότι τα χρόνια και άλυτα προβλήματα των σχολείων είναι αποτέλεσμα  άγνοιας, εκ μέρους του Δήμου, των προβλημάτων αυτών! Θέλει να μας πει δηλαδή η Δημοτική Αρχή ότι χρειάζονται συναντήσεις επί συναντήσεων και συζητήσεις επί συζητήσεων,  με τους μαθητές, για να μη μπάζουν τα σχολεία νερά όταν βρέχει! Θέλει να μας πει η Δημοτική Αρχή ότι χρειάζονται "ειδικά ερωτηματολόγια" για να φτιαχτούν οι άθλιες τουαλέτες που υπάρχουν σε πολλά σχολεία! 
 
Η προπαγανδιστική τέχνη κάνει τη Δήμαρχο να φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει σαν δική της «πρόταση» τη συμμέτοχη μέλους της μαθητικής κοινότητας στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι οι μαθητές αφού αποτελούν το κύριο μέλος της σχολικής κοινότητας», όπως η ίδια αναφέρει. Τι μας αποκρύπτει όμως; Το γεγονός ότι η συμμετοχή των μαθητών στη συγκεκριμένη επιτροπή δεν είναι ούτε «πρόταση», ούτε «παραχώρηση», ούτε «πρωτοβουλία», ούτε «επιθυμία» αλλά κάτι το οποίο, ούτως η άλλως προβλέπεται από την 63967/2019 απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών περί λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών.

Τα προβλήματα ήταν και είναι γνωστά σε όλους τους αρμόδιους.  Έχουν αναδειχθεί, χρόνια τώρα, από τα μαθητικά συμβούλια, τα σωματεία των εκπαιδευτικών,  από το γονεϊκό κίνημα αλλά και «αρμοδίως» από όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Οι συναντήσεις, οι συζητήσεις, οι φωτογραφήσεις και τα ερωτηματολόγια των τελευταίων ημερών γίνονται με το βλέμμα στραμμένο στις προεκλογικές επικοινωνιακές ανάγκες της δημοτικής αρχής. Άλλωστε στις εκλογές που θα γίνουν του χρόνου θα ψηφίσουν οι σημερινοί μαθητές και της Γ’ και της Β’ Λυκείου…
 
Τέλος, επισημαίνουμε ότι πριν λίγες μέρες η Δήμαρχος και οι επικεφαλής της Σχολικής Επιτροπής φωτογραφήθηκαν πολλές φορές στο πλευρό της Υπουργού Παιδείας. Οι μαθητές ζητάνε την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που έχουν μετατρέψει το σχολείο τους σε συνεχές εξεταστικό κέντρο με πολλαπλούς «κόφτες». Η συγκεκριμένη Υπουργός σχεδίασε και υλοποιεί τα δύο αυτά «εργαλεία». Μήπως ούτε αυτό το αίτημα το γνώριζαν;
 
Καλούμε τη νεολαία του νησιού μας να βγάλει τα συμπεράσματά της σχετικά με αυτούς που από τη μία τους χτυπάνε, υποτίθεται, με κατανόηση την πλάτη και από την άλλη υλοποιούν την πολιτική που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους, τη ζωή τους.