Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει σήμερα το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης για το ωράριο της μουσικής

Τοπικό Συμβούλιο Πόλης
18 Nov 2022 / 10:53

Η διαδικασία θα ακολουθήσει όλα τα στάδια, μέχρι να φτάσει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέος γύρος συζητήσεων για το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας ανοίγει μετά την κατάθεση καινούριου αιτήματος για την παράταση στη λειτουργία της μουσικής από την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας που δεν θα αφορά μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τη χειμερινή.

Σήμερα μάλιστα το πρωί το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης συνεδριάζει, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της παράτασης ή μη του ωραρίου της μουσικής.

Όλα τα στάδια

Η διαδικασία θα ακολουθήσει όλα τα στάδια (διαβούλευση, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), όπως και την προηγούμενη φορά μέχρι να φτάσει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας για λήψη απόφασης.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Εστίασης ζητάει για τη χειμερινή περίοδο το ωράριο μουσικής να παραταθεί έως τις 00.30 τα μεσάνυχτα τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις επίσημες αργίες (π.χ Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, Καθαρά Δευτέρα κ.α.) , καθώς και όλες τις παραμονές από τις επίσημες αργίες και από Κυριακή έως Πέμπτη μέχρι τις 00.00 (από 10 μ.μ. που είναι σήμερα).

Για την θερινή περίοδο τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις επίσημες αργίες καθώς και όλες τις παραμονές από τις επίσημες αργίες να παραταθεί έως την 1.30 π.μ. (από 11 μ.μ. που ισχύει σήμερα) και από Κυριακή έως Πέμπτη στη 1 το πρωί. Την δε περίοδο από 1-30 Αυγούστου να παραταθεί το ωράριο μουσικής κάθε βράδυ έως τη 1.30 το πρωί (από τις 11 μ.μ. που ισχύει σήμερα).

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ