Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελέστηκε το 5ετές μνημόσυνο του Χρήστου με τη «χρυσή καρδιά»

Χρήστος Κούρκουλος
31 Οκτωβρίου 2022 / 10:17

Τίμησαν το παιδί που ζει και αναπνέει ακόμα μέσα στις καρδιές και στις ψυχές όλων των άλλων οικογενειών που σώθηκαν χάρη στην προσφορά του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα ο 19χρονος Χρήστος Κούρκουλος. Το παιδί που με τον τραγικό του θάνατο, χάρισε ζωή ζωή σε πολλούς συναθρώπους μας, χάρη στη γενναιότητα της οικογένειάς του. 
Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο ατύχημα στην Αγία Αικατερίνη, είχε κοστίσει τη ζωή σε δύο παιδιά. Ο 17χρονος Έρβιν Μπεκίρη «έφυγε» αμέσως, ο 19χρονος Χρήστος άντεξε δύο βδομάδες στην Εντατική, αλλά χωρίς ελπίδα, όπως έλεγαν οι γιατροί.

Ωσπου οι γονείς - ο Νίκος και η Γεωργία- και τα τρία αδέλφια του, είπαν: «Ναι, ο Χρήστος μας θα ήθελε να βοηθήσει κι άλλους συνανθρώπους του, να σώσει τη ζωή τους, έστω και μέσα από το δικό του θάνατο». (Δείτε εδώ τη συγκλονιστική τους εξομολόγηση)

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια μεγάλη επιχείρηση δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, με τη φροντίδα των γιατρών της Εντατικής και της Διοίκησης. 
Ξημέρωνε 1η Νοεμβρίου, που κατά μια συγκλονιστική σύμπτωση, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων. 

Χθες οι συγγενείς του και οι δικοί του άνθρωποι, τέλεσαν το πενταετές μνημόσυνό του στο Κοιμητήριο Κοντοκαλίου, στο μνήμα του που έχει πάντα φρέσκα λουλούδια και το χαρακτηριστικό κράνος του.

Τίμησαν το παιδί που ζει και αναπνέει ακόμα μέσα στις καρδιές και στις ψυχές όλων των άλλων οικογενειών που σώθηκαν χάρη στην προσφορά του. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ