Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο «μικροσκόπιο» του δήμου Ν. Κέρκυρας το νέο σχολείο στα Βραγκανιώτικα

Βραγκανιώτικα
18 Οκτωβρίου 2022 / 09:31

Προβληματίζει η εισροή υδάτων που παρατηρήθηκε σε ένα μέρος του υπογείου, μετά την πρόσφατη βροχόπτωση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο «μικροσκόπιο» των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νότιας Κέρκυρας βρίσκεται το νέο σχολικό κτίριο στα Βραγκανιώτικα, το οποίο πριν προλάβει καλά καλά να λειτουργήσει πλημμύρισε στην πρώτη έντονη βροχόπτωση.

Η ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα και που έπληξε ιδιαίτερα το νότιο τμήμα του νησιού, είχε ως αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο εσωτερικό του ολοκαίνουργιου σχολικού κτιρίου που άνοιξε μόλις πριν από ένα μήνα τις πύλες του. Το νερό έφτασε τα 2 – 3 εκατοστά με εισροή υδάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων, πληροφορικής, φυσικοχημείας, στις τουαλέτες των αγοριών στο ισόγειο και τέλος στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να μην γίνουν ούτε και την επόμενη ημέρα.

Αυτοψία

Αυτοψία στους χώρους πραγματοποίησαν άμεσα οι Τεχνικές Υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες βελτιώσεις, με το ερώτημα ωστόσο πως ένα ολοκαίνουριο σχολείο πλημμύρησε να πλανάται.

«Οι υδρορροές ως επί τον πλείστον ήταν κλειστές και το νερό που έπεσε δεν είχε διέξοδο να φύγει, με αποτέλεσμα να έχουμε εισροή υδάτων στο εσωτερικό. Ενδεχομένως οι υδρορροές να έκλεισαν από φερτά υλικά που κατέβασε η δυνατή βροχόπτωση από την στέγη. Η αυτοψία των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Στην επόμενη βροχόπτωση που σημειώθηκε, δεν υπήρξαν προβλήματα», επισήμανε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Κουρτέσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, όπως είναι η αντικατάσταση κεραμιδιών στη στέγη αλλά και παρεμβάσεις στις υδρορροές, ώστε το νερό να φεύγει μακριά από το κτίριο.

Προβληματίζει

Αυτό που ωστόσο εξακολουθεί να προβληματίζει, είναι η εισροή υδάτων που παρατηρήθηκε σε ένα μέρος του υπογείου. Το νερό φαίνεται ότι μπήκε από το έδαφος και αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις Τεχνικές Υπηρεσίες που εξετάζουν να δουν από πού εισήλθε. Κι όλα αυτά σε ένα σχολείο «κόσμημα» που παραδόθηκε στην κοινωνία μόλις πριν από λίγο καιρό. Σημειωτέον ότι πριν από την παράδοση του διδακτηρίου είχαν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι του χώρου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ