Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τη «βελτίωση της ζωής των ΑμΕΑ στην Ελλάδα της κρίσης»

Europe Direct
16 Δεκεμβρίου 2016 / 10:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας το Όραμα για τη Βελτίωση της Ζωής των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα της Κρίσης»

από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της ΠΙΝ, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Προσβασιμότητα ΑΜεΑ- Η Ζωή στο Αστικό Περιβάλλον» στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, των σωματείων ΑΜεΑ, του ΤΕΕ, του ΕΟΤ, των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου δημιουργήθηκε ομάδα επαφής των παραπάνω φορέων με σκοπό την ιεράρχηση συγκεκριμένων στόχων, τον προγραμματισμό και συντονισμό ενεργειών για τη διαχείριση έργων και παρεμβάσεων που στοχεύουν τη βελτίωση των όρων προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε δημόσιους χώρους.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Σπύρος Ζουμπουλίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜεΑ Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑΜεΑ και ο Ανδρέας Σκούπουρας, Πρόεδρος Νομ. Συλλόγου ΑΜεΑ Κέρκυρας, αντιδήμαρχος Δήμου Κέρκυρας, έκαναν μια σύντομη παρουσίαση με θέμα την Αναπηρία και το Αναπηρικό Κίνημα στην Ελλάδα σε μαθητές της Α’ τάξης του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κέρκυρας.
Στη συνέχεια ακολούθησε βιωματικό δρώμενο με θέμα «Διαχείριση της Διαφορετικότητας στο Σχολικό Περιβάλλον» κατά το οποίο οι μαθητές μέσα από παιχνίδι ρόλων κατέγραψαν σκέψεις, συμπεριφορές και στάσεις υπέρ και κατά της διαφορετικότητας.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της ΠΙΝ προγραμματίζει κοινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη ΠΙΝ και τη συμμετοχή μαθητών του 3ου Ενιαίου Λυκείου στις εγκαταστάσεις της «Μέλισσας» την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.