Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 30/9 κλείνει το Μουσείο Αχιλλείου - Αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο

Αχίλλειο
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:03

«Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τις καθυστερήσεις της εξέλιξης των εργασιών αναστήλωσης»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδρίασε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και μεταξύ άλλων θεμάτων, ασχολήθηκε με την επικείμενη  παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε Μουσείου Αχιλλείου την 30.09.2022 με αάγνωστη ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για την παύση της φυσικής απασχόλησής τους. 

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Πρωταρχικό μέλημά μας, αλλά και του επιχειρησιακού σωματείου του υποκαταστήματος της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. Μουσείου Αχιλλείου Σ.Ε.Ε.Α.Δ., είναι η διασφάλιση της συνέχισης της απασχόλησης του συνόλου των εργαζομένων, καθώς και η εξασφάλιση τόσο των εργασιακών όσο και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

- Δεδομένου ότι ουδεμία ενημέρωση υπάρχει από την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. για την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας του Μουσείου Αχιλλείου, μετά το κλείσιμό του την 30.09.2022,

- ότι μετά την έγγραφη πρόσκληση της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για συνάντηση και ενημέρωση ενόψει της επικείμενης παύσης λειτουργίας του Μουσείου Αχιλλείου, τον προσδιορισμό ημερομηνίας επαναλειτουργίας του, καθώς και τη συνέχιση της φυσικής απασχόλησης του συνόλου των εργαζομένων, η συνάντηση δεν κατέστη δυνατή με υπαιτιότητα της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

- ότι οι εργαζόμενοι του Μουσείου Αχιλλείου δεν ευθύνονται για τις καθυστερήσεις της εξέλιξης των εργασιών, δεν ευθύνονται για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του έργου ούτε εποπτεύουν οι ίδιοι τις εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης, για τα οποία μόνοι υπαίτιοι είναι η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. καθώς και ο ανάδοχος του έργου,
αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Να κληθεί εκ νέου εκπρόσωπος της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. σε συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το επιχειρησιακό σωματείο Σ.Ε.Ε.Α.Δ. προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι τι μέλλει γενέσθαι από 01.10.2022, όταν το Μουσείο Αχίλλειο θα είναι πλέον κλειστό για άγνωστο χρονικό διάστημα.

2. Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση την οποία θα συνδιοργανώσουν το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με το επιχειρησιακό σωματείο του Μουσείου Αχιλλείου, με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αυτούς που απασχολούνται στον τουρισμό και επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την παύση λειτουργίας και το κλείσιμο του Μουσείου Αχιλλείου με άγνωστη ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Η εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25.09.2022 και ώρα 10:00πμ, έξω από το χώρο του Μουσείου Αχιλλείου με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων, την προοπτική της λειτουργίας του Μουσείου Αχιλλείου και τις συνέπειες που θα έχει αυτή στα εργατικά δικαιώματα και την τουριστική οικονομία.