Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε μέρες χωρίς νερό στον Σταυρό - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Σταυρός
03 Φεβρουαρίου 2022 / 11:40

Ομάδα τεχνικών της ΔΙΑΔΕΥΑΚ προσπαθεί να εντοπίσει τη ζημιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς νερό έχει μείνει το χωριό Σταυρός, εδώ και πέντε μέρες, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Λουκάς, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Σταυρού «Επι πέντε μέρες το χωριό μου δεν έχει νερό και οι κάτοικοι έχουν πρόβλημα, πάρα τις προσπάθειες που γίνονται από το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ, λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από όλη αυτήν την κατάσταση στην καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού μου είναι τεράστια».

Σε επιστολή του προς την ΔΙΑΔΕΥΑΚ επισημαίνει «Κατά την επίσκεψη μας στο γραφείο σας, σαν κοινοτικό συμβούλιο μας υποσχεθήκατε ότι θα έρθετε στο χωριό μας να δούμε από κοντά τα προβλήματα και να βρούμε από κοινού  λύσεις για την επίλυση τους.

Δεν μπορείτε και δεν έχετε το δικαίωμα να ζητάτε να πληρωθούν υπέρογκα ποσά λογαριασμών από τους κάτοικους του χωριού όταν εσείς σαν οργανισμός δεν μπορείτε να τους παρέχετε τα αυτονόητα (επάρκεια νερού, ποιότητα υπηρεσιών ).

Κύριε Πρόεδρε, ελπίζω αυτή τη φορά να δώσετε την πρέπουσα προσοχή στο πρόβλημα του χωριού μου, και επιτέλους να βρεθεί μια λύση μόνιμη όχι προσωρινή.
Επίσης σας ενημερώνω ότι  θα προβώ σ όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα».

Η ΔΕΥΑΚ

Στελέχη της ΔΕΥΑΚ αναφέρουν στην "Ε" ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στο δίκτυο των Μπενιτσών και συγκεκριμένα στη δεξαμενή που υδροδοτεί τον Σταυρό. Αυτό που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί είναι η αιτία του προβλήματος. Οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ έχουν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της βλάβης, εξετάζοντας τον κεντρικό αγωγό, που ενδέχεται να έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ