Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηχανική βλάβη σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα

ΒΛΑΒΗ
25 Ιανουαρίου 2024 / 11:03
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι διακόσιους σαράντα τέσσερις επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 24/01, η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας έλαβε ενημέρωση από τον πλοίαρχο του του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” Ν.Π. 10653, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από το λιμάνι της Κέρκυρας προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων στο κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας του ύδατος ψύξης.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αποβιβάζοντας με ασφάλεια διακόσιους σαράντα τέσσερις επιβάτες, σαράντα δύο Ι.Χ., ένα Δ/Κ, επτά Φ/Γ και τέσσερα λεωφορεία.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.