Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιες διαβεβαιώσεις; Με έναν υπάλληλο το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας!

ΙΕΚ Τουρισμού
30 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:50

Αγανάκτηση από τον Σύλλογο Καθηγητών και την σπουδαστική κοινότητα του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

Την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΙΕΚ:

«Το τέλος του ΙΕΚ Κέρκυρας Υπουργείου Τουρισμού;
Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ότι όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι και καθηγητές θα είναι στη θέση τους τουλάχιστον από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σήμερα, σχεδόν τέλη Σεπτεμβρίου, τίποτα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα ο μοναδικός υπάλληλος του ΙΕΚ αυτή τη στιγμή να είναι… ο Διευθυντής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε περίοδο μάλιστα εγγραφών των επιτυχόντων μαθητών μας.

Οδυνηρή διαπίστωσή μας είναι ότι το Ι.Ε.Κ. βρίσκεται χωρίς καμία μέριμνα για την ομαλή διεξαγωγή του τόσο σημαντικού για την τοπική οικονομία αλλά και κοινωνία έργου του, με άμεσο κίνδυνο την διακοπή όλων των εργασιών λόγω έλλειψης προσωπικού και την ακύρωση της από το 1976 αδιάλειπτης και επιτυχούς λειτουργίας του.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, νέους και παλαιούς, τους φίλους αυτής της μεγάλης οικογένειας, τους φορείς και τα σωματεία και τέλος όλους του Κερκυραίους/ες να σταθούν δίπλα μας στο δίκαιο αίτημα για στήριξη της μοναδικής εξειδικευμένης Θεματικής Τουριστικής Σχολής.

Στόχος μας είναι να μην ξαναζήσουμε για ακόμα μια φορά τον ξεριζωμό ακόμα μιας δομής από τον τόπο μας που δυστυχώς δεν ξέρει και δεν διεκδικεί τα απλούστερα των δικαιωμάτων του!

Ζητάμε και απαιτούμε τα αυτονόητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τόσο σημαντικής Τουριστικής Σχολής, που εδώ και 40 χρόνια στελεχώνει με εξειδικευμένο προσωπικό όχι μόνο τα ξενοδοχεία του τόπου μας αλλά και κάθε είδους επιχειρήσεις φιλοξενίας.

Τέλος, εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τον εμπαιγμό όλων, σπουδαστών, καθηγητών αλλά και ιδιαίτερα του Κερκυραϊκού λαού, που για ακόμα μια φορά παρακολουθεί την αποδόμηση με συνοπτικές διαδικασίες μιας σπουδαιότατης εκπαιδευτικής δομής.

Αγαπητοί φίλοι/ες, εάν σήμερα δεν αντιδράσουμε και δεν διατρανώσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο την απόφασή μας να διατηρήσουμε τη Σχολή μας ανοιχτή, αύριο μπορεί να είναι δυστυχώς αργά.

Με εκτίμηση
Σύλλογος Καθηγητών ΙΕΚ Κέρκυρας Υπουργείου Τουρισμού
Σπουδαστική κοινότητα ΙΕΚ Κέρκυρας Υπουργείου Τουρισμού»