Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτά Θάλασσες του Σπίλμπεργκ από το Σάββατο στη Γαρίτσα

σπίλμπεργκ
16 Αυγούστου 2021 / 20:55

Σκάφος κατασκευασμένο από την ολλανδική εταιρεία ναυπηγικής Oceanco, το Seven Seas είναι ένα σούπερ-γιοτ 282 ποδιών που χτίστηκε για λογαριασμό του σκηνοθέτη κινηματογράφου Στίβεν Σπίλμπεργκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο σκηνοθέτης το αγόρασε το 2010, αλλά μετά από μια δεκαετία ιδιοκτησίας, αναφέρεται ότι το βάζει προς πώληση με υψηλή ζητούμενη τιμή περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια.

 
Το σκάφος μεγέθους αρχοντικού πήρε το όνομά του από τα επτά παιδιά του και την πρώην σύζυγό του, ηθοποιό Kate Capshaw. Χτισμένο από την Oceanco, διαθέτει τέσσερα καταστρώματα, 45.000 γαλόνια γλυκού νερού και δεξαμενή καυσίμου 77.000 γαλόνια με εμβέλεια έως και 5.200 μίλια, το οποίο είναι περισσότερο από αρκετό για ένα υπερατλαντικό ταξίδι. Το γιοτ είναι εξοπλισμένο με πισίνα, πολλαπλά ιαματικά spa, συνολικά 17 τηλεοράσεις, εύκολη στον έλεγχο έξυπνη οικιακή τεχνολογία και πολλά άλλα.
 
Χρειάζεται πλήρωμα 28 ατόμων. Στην πρύμνη, υπάρχει ένας κοινόχρηστος χώρος με ξύλινη επένδυση που διαθέτει κομψά ενσωματωμένα ράφια με βιβλία και ένα μπαρ.
 
Η κύρια σουίτα του κινηματογραφιστή βρίσκεται στο πάνω κατάστρωμα με γραφείο, μια μεγάλη ντουλάπα και ένα κομψό μπάνιο που είναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα στούντιο διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Μια από τις ξεχωριστές παροχές είναι η αίθουσα προβολών του πλοίου, πλήρης με βελούδινους καναπέδες και ένα μικρό πιάνο.
Από το αρχιτεκτονικό περιοδικό AD