Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από που ξεκίνησε η φωτιά; Εργασίες στο κατάστρωμα;

πυρκαϊά
16 Μαρτίου 2021 / 20:24

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Κι αυτό αποδεικνύεται από το ενδιαφέρον που εκδήλωσε το συνδικάτο μετάλλου, που ζητάει να μάθει ποιός έκανε τις εργασίες; Αν είχε τέτοια άδεια; Και αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας; Με αφορμή την πυρκαϊά σύσκεψη κάλεσε και η περιφερειάρχης, Ρ. Κράτσα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να περιορίστηκε η φωτιά, κατά το δυνατόν, γεγονός που πιστώνεται στην συνεργασία Πυροσβεστικής, Λιμενικού, Λιμανιού και πληρώματος αλλά το συμβάν έσπειρε την ανησυχία. Κι ενώ το Λιμεναρχείο έχει αναλάβει την συγκέντρωση των στοιχείων και την έκδοση πορίσματος περί του τι έφταιξε, το συνδικάτο μετάλλου ερευνά έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να διακριβώσει από που ξεκίνησε η φωτιά. Κι ο λόγος είναι ότι εάν ξεκίνησε από εργασίες επισκευής στο κατάστρωμα, το ερώτημα είναι ποιός τις έκανε;

Και τούτο διότι οι άνδρες του πληρώματος δεν έχουν τέτοια υποχρέωση ενώ δεν έγινε γνωστό αν εκδόθηκε η απαιτούμενη άδεια για επικίνδυνες όπως αποδείχθηκε εργασίες! Εκτός αν πιστεύεται ότι το να πιάνει φωτιά ένα βαπόρι μέσα στο λιμάνι είναι ένα τυχαίο συμβάν που δεν υπάρχει λόγος να διερευνηθεί.

Η προφανής απάντηση οδήγησε και την περιφερειάρχη να πάρει την πρωτοβουλία και να οργανώσει χθες σύσκεψη αρμοδίων παραγόντων. Η τεχνική συνάντηση εργασίας, την οποία προκάλεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είχε αφενός απολογιστικό χαρακτήρα μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας με την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε κρουαζιερόπλοιο στο οποίο γίνονταν εργασίες συντήρησης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 12 Μαρτίου 2021, αφετέρου είχε ως απώτερο σκοπό της να τεθούν επί τάπητος τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της ασφάλειας των λιμανιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και πρόσβασης σ’ αυτά σε περιόδους αιχμής.

Το σχετικό δελτίο Τύπου δεν είναι και τόσο ενημερωτικό ενώ δεν φαίνεται και η ανταπόκριση στο αίτημα που διατύπωσαν οι δυο βουλευτές της αντιπολίτευσης, Αυλωνίτης και Μπιάγκης, να εδρεύει στον ΟΛΚΕ πλωτό πυροσβεστικό.



Στην εν λόγω τηλέ-συνάντηση εργασίας, υπό την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντώνης Σουρβίνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.), Σπύρος Ζερβόπουλος, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Ο.Λ.ΚΕ., Αριστείδης Μπατσούλης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας, πύραρχος Νίκος Κολοβός, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικών Υπηρεσιών, υποπλοίαρχος Αντώνης Μάζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κέρκυρας, αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σταθούρος και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Γιώργος Ναούμ.